Nets Branch Norway

God vekst i kortbruk

Del

(Oslo 9. mai 2018) Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i april ble foretatt 150,5 millioner kortkjøp, en vekst på 7,2 prosent i forhold til april 2017. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 49,5 milliarder kroner, en økning på 3,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

— Mye av årsaken til den gode veksten i kortbruk, skyldes trolig at i fjor inntraff de fleste helligdagene i april, i motsetning til i år hvor de var i mars, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Videre vekst for kontaktløse betalinger
I løpet av april ble det gjennomført mer enn 1,6 millioner kontaktløse korttransaksjoner med BankAxept-kort, noe som er en vekst på 32,6 prosent sammenlignet med mars.

— Selv om den prosentuelle veksten for kontaktløse kjøp var høyere fra februar til mars, vokste antallet nye kontaktløse transaksjoner mer i april. Vi tolker dette som at stadig flere oppdager at kontaktløs betaling er både enklere og raskere. I tillegg ser vi at stadig flere butikker aktiverer sine betalingsterminaler for kontaktløs betaling, sier Frode Riis Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept AS.

Bankkort med BankAxept ble i april benyttet 129,7 millioner ganger, noe som er 8,2 millioner ganger mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for 39,5 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Frode Riis Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept AS, tlf. 922 46 335,
e-post: fra@bankaxept.no

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no-nb/

Nets er spesialist på å styrke og drive utviklingen av digitale betalinger. Vi knytter banker, bedrifter og forbrukere sammen i et internasjonalt nettverk som legger til rette for digitale betalinger. Gjennom vår tilstedeværelse i hele det nordiske markedet, leverer vi en rekke kort- og kontobaserte tjenester samt betalingsløsninger for varehandelen.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom