Nets Branch Norway

God vekst i kortbruk

Del

(Oslo 9. mai 2018) Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i april ble foretatt 150,5 millioner kortkjøp, en vekst på 7,2 prosent i forhold til april 2017. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 49,5 milliarder kroner, en økning på 3,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

— Mye av årsaken til den gode veksten i kortbruk, skyldes trolig at i fjor inntraff de fleste helligdagene i april, i motsetning til i år hvor de var i mars, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Videre vekst for kontaktløse betalinger
I løpet av april ble det gjennomført mer enn 1,6 millioner kontaktløse korttransaksjoner med BankAxept-kort, noe som er en vekst på 32,6 prosent sammenlignet med mars.

— Selv om den prosentuelle veksten for kontaktløse kjøp var høyere fra februar til mars, vokste antallet nye kontaktløse transaksjoner mer i april. Vi tolker dette som at stadig flere oppdager at kontaktløs betaling er både enklere og raskere. I tillegg ser vi at stadig flere butikker aktiverer sine betalingsterminaler for kontaktløs betaling, sier Frode Riis Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept AS.

Bankkort med BankAxept ble i april benyttet 129,7 millioner ganger, noe som er 8,2 millioner ganger mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for 39,5 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Frode Riis Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept AS, tlf. 922 46 335,
e-post: fra@bankaxept.no

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både innenfor handel og i samfunnet som helhet. Våre 2400 medarbeidere i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Estland hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Norden og Baltikum med å gjøre hverdagen enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway