Opplysningskontoret for brød og korn

Gledelig lesning i Forbrukerrådets rapport om «Salt i mat»

Del

- Grovbrød kommer i gjennomsnitt ut i samsvar med Saltmålet, og ingen av de grovbrødene Forbrukerrådet testet lå over saltkravet i Nøkkelhullsmerkingen. Det viser at norsk bakerbransje har tatt ansvar og fulgt opp forpliktelsene i Saltpartnerskapet, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Foto: BRODOGKORN.NO
Foto: BRODOGKORN.NO

Forbrukerrådets rapport over utviklingen i saltinnhold i mat fra 2011 til 2017 viser saltinnholdet i flere matvaregrupper. Ikke alle grupper kommer like gunstig ut som grovbrød-kategorien.

For bakerbransjen har reduksjon av salt i brød vært svært viktig fordi dette er den matvaregruppen hvor saltreduksjon vil ha svært stor betydning fordi norske forbrukere spiser mye brød.

- Det er lite salt i brød, men mengden brød vi spiser gjør at brødet betyr mye i forhold til det totale saltinntaket. Bransjen tar derfor sitt ansvar overfor forbruker, noe Forbrukerrådets rapport dokumenterer. I og med at grovt brød og grove kornprodukter er sterkt anbefalt for å ha et sunt kosthold, må også saltinnholdet ned. For kutter en ned på det grove brødet i kostholdet, kutter en også ned på viktige næringsstoffer og sykdomsforebyggende fiber. Nå har bakerbransjen hjulpet forbrukerne til å spise enda sunnere, opplyser Nordbø.

Avtalen om saltreduksjon i maten ble inngått mellom myndigheter og matvarebransjen 5. oktober 2015. Det såkalte Saltpartnerskapet forplikter bransjen til å jobbe for å redusere saltinnholdet i produktene de tilbyr. Saltpartnerskapet er ett av flere tiltak for å redusere nordmenns saltinntak med, og 15 % innen 2018 og 30 % innen 2025.

Se hele rapporten her: https://www.forbrukerradet.no/siste-nytt/saltreduksjon-gar-for-sakte  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: BRODOGKORN.NO
Foto: BRODOGKORN.NO
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Postadresse: Postboks 688 Løren, 0507 Oslo Besøksadresse: Lørenveien 40, 0585 Oslo
0106 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Følg saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Ta et brøddøgn i uka!9.10.2018 08:00Pressemelding

Mange er opptatt av å spise både sunt og bærekraftig, men vet du at den enkleste måten å få det til på er å spise mer grove brød og andre grove kornprodukter? Korn har et lite klimaavtrykk på jordkloden og er den råvaren som har potensial til å brødfø en voksende verdensbefolkning. – Verdens brøddag 16. oktober er en god anledning for oss i Opplysningskontoret for brød og korn å sette søkelyset på korn som bærekraftig mat, forteller daglig leder Torunn Nordbø.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom