Opplysningskontoret for brød og korn

Gledelig lesning i Forbrukerrådets rapport om «Salt i mat»

Del

- Grovbrød kommer i gjennomsnitt ut i samsvar med Saltmålet, og ingen av de grovbrødene Forbrukerrådet testet lå over saltkravet i Nøkkelhullsmerkingen. Det viser at norsk bakerbransje har tatt ansvar og fulgt opp forpliktelsene i Saltpartnerskapet, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Foto: BRODOGKORN.NO
Foto: BRODOGKORN.NO

Forbrukerrådets rapport over utviklingen i saltinnhold i mat fra 2011 til 2017 viser saltinnholdet i flere matvaregrupper. Ikke alle grupper kommer like gunstig ut som grovbrød-kategorien.

For bakerbransjen har reduksjon av salt i brød vært svært viktig fordi dette er den matvaregruppen hvor saltreduksjon vil ha svært stor betydning fordi norske forbrukere spiser mye brød.

- Det er lite salt i brød, men mengden brød vi spiser gjør at brødet betyr mye i forhold til det totale saltinntaket. Bransjen tar derfor sitt ansvar overfor forbruker, noe Forbrukerrådets rapport dokumenterer. I og med at grovt brød og grove kornprodukter er sterkt anbefalt for å ha et sunt kosthold, må også saltinnholdet ned. For kutter en ned på det grove brødet i kostholdet, kutter en også ned på viktige næringsstoffer og sykdomsforebyggende fiber. Nå har bakerbransjen hjulpet forbrukerne til å spise enda sunnere, opplyser Nordbø.

Avtalen om saltreduksjon i maten ble inngått mellom myndigheter og matvarebransjen 5. oktober 2015. Det såkalte Saltpartnerskapet forplikter bransjen til å jobbe for å redusere saltinnholdet i produktene de tilbyr. Saltpartnerskapet er ett av flere tiltak for å redusere nordmenns saltinntak med, og 15 % innen 2018 og 30 % innen 2025.

Se hele rapporten her: https://www.forbrukerradet.no/siste-nytt/saltreduksjon-gar-for-sakte  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: BRODOGKORN.NO
Foto: BRODOGKORN.NO
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Lefsebaking er god demensomsorg19.12.2018 11:28:04 CETPressemelding

Hjemmelagde julekaker har de fleste av oss et nært forhold til. Duften og smaken av julebakst vekker minner fra tidligere julefeiringer – og bakekunnskap. Dette er kanskje spesielt viktig for mennesker hvor minnene holder på å forsvinne, mennesker som er demente. Mange fra den eldre generasjon har vokst opp med takkebakst før jul. Interessen for baking av lefser og flatbrød har de siste årene også vært stigende blant dagens unge.

7 slag havre til jul14.12.2018 09:20:44 CETPressemelding

Havre gir bakverk med god smak og er sunt - bra for hjertet, bra for magen og bra for blodsukkernivået. Fra middelalderen til 2 verdenskrig var faktisk havre det viktigste kornslaget i Norge. I dag er det dessverre ikke like mye brukt. Det er synd gitt havrens gode egenskaper. Og både idrettsfolk og kokker har fått øynene opp for havrens ulike kvaliteter. Nå er det snart jul og da kan du også prøve ut havre. Bak gjerne våre 7 «slag» med havre og kombiner smak og nytte.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom