Stiftelsen Norsk Mat

Gangstad Gårdsysteri gjort stas på i Berlin

Del
- Det er ingen selvfølge at produktene våre går gjennom juryen, så vi er ekstra stolte når vi får to nye produkter gjennom, sa en glad Astrid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri, da hun fikk tildelt Spesialitet-merket for Granstubben ost og Is med Skjenning. Tildelingen skjedde under åpningen av Grune Woche fredag 19. januar i Berlin.
Nina Sundqvist, Matmerk, Astrid Aasen, Gangstad Gårdsysteri, Jon Georg Dale, Landbruks- og matminister. Foto: Matmerk
Nina Sundqvist, Matmerk, Astrid Aasen, Gangstad Gårdsysteri, Jon Georg Dale, Landbruks- og matminister. Foto: Matmerk

Viser fram unik smak og historie

- Vi har Spesialitetmerket på alle våre øvrige oster, og ville gjerne prøve oss på å søke også på disse nye produktene. Merket er en fin måte å vise forbruker at det er et produkt med en unik smak og historie, sier Astrid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri.

- Både Granstubben og Is med Skjenning er nye produkter som vi er spente på. Isen er et samarbeid med Røra Bakeri. Skjenning pensles med melk og sukker og dette blir til karamell på steketakka. Dette brukes til å søte isen med, i tillegg har vi oppi noen knuste skjenningbiterer. Det er både gjenbruk og god bruk, for smaken blir helt fantastisk, sier Aasen.

Også to andre, norske lokalmatprodusenter ble tildelt Spesialitet-merket under Grüne Woche. Heidal ysteri fikk merket for rømmegrøt, Heidalsost og prim. Myrdal Gård fikk merket for Myrdal kvit geitost. 

Godkjent av fagjury

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren vegen til god lokal mat og lokalt drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av stiftelsen Matmerk med støtte fra Landbruks- og Matdepartmentet.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering kvalitet og smak. Produkter som kommer gjennom nåløyet skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori. Juryen ledes av Lars Sponheim.

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@matmerk.no

Bilder

Nina Sundqvist, Matmerk, Astrid Aasen, Gangstad Gårdsysteri, Jon Georg Dale, Landbruks- og matminister. Foto: Matmerk
Nina Sundqvist, Matmerk, Astrid Aasen, Gangstad Gårdsysteri, Jon Georg Dale, Landbruks- og matminister. Foto: Matmerk
Last ned bilde
Is med Skjenning og Granstubben Ost. Fotot: Lisa Westgård
Is med Skjenning og Granstubben Ost. Fotot: Lisa Westgård
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye