NAF

Frokostmøte: Halvering av utslipp innen 2030 krever radikale grep i dag

Del

Det selges 423 nye biler hver dag. De aller fleste går helt eller delvis på fossilt drivstoff. Selv om salget av nullutslippsbiler øker, vil dagens fossile bilpark forurense i mange år til. Kravene til klimakutt i transportsektoren er høye. Vil vi klare å halvere utslippene fra personbilparken på bare 13 år?

Norges Automobil-Forbund (NAF) og Bilimportørenes Landsforening (BIL) inviterer til frokostmøte hvor det legges frem nye tall som viser en fremskriving av utslippene fra bilparken.

Møtet er åpent for pressen. Påmelding via lenke under.

Programmet starter 08.00. Frokost serveres fra kl 07.30.

Bakgrunn:

For politikerne har det viktigste virkemiddelet for å nå 2030-målet om 40 prosent kutt i utslippene fra transportsektoren vært at det ikke selges fossilbiler fra 2025. Debatten har imidlertid også vært preget av usikkerhet om hva de ulike tiltakene faktisk kutter av utslipp. Lasse Fridstrøm (TØI) presenterer tall på frokostmøtet som gir ny innsikt i mulighetene for å gjøre kutt i klimagassutslippene fra transportsektoren.

Med dette som bakteppe skal samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fortelle om regjeringens arbeid for å nå utslippsmålene til transportsektoren. Vi får en debatt om hva slags virkemidler som vil være nødvendige i tiden fremover.

Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet, har blant annet vurdert de samfunnsøkonomiske kostnadene ved å skifte ut den norske bilparken til elbiler.

Alle partiene er enige om 2030-målene, men ser veien mot nullutslipp helt lik ut? Valgkampen nærmer seg og partiprogrammene vedtas. Har partiene bestemt seg for sine viktigste tiltak? Hva skiller de ulike regjeringsalternativene?

Velkommen!

Program

07.30 - Kaffe, frokost og registrering 08.00 - Lasse Fridstrøm (TØI) legger frem hovedfunn fra ny rapport. Ketil Solvik-Olsen innleder om Regjeringens syn 08.45 - Ellen Hambro (Miljødirektoratet) om klimamål for transportsektoren. Samtale og spørsmål 09.05 - Paneldebatt med politikerne

  • Terje Breivik (V)
  • Svein Flåtten (H)
  • Marianne Marthinsen (Ap)

09.45 - Avslutning

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om NAF

NAF
NAF
Østensjøveien 14
0609 Oslo

08505http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatt og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

Ny digital reisetjeneste fra NAF: - Vi tar veiboken inn i fremtiden3.7.2018 07:30Pressemelding

62% av nordmenn ferierer i Norge - nå har NAF laget en tjeneste for å gjøre Norgesferien enda bedre. “NAF Lokale opplevelser” er en ny digital reisetjeneste som skal øke reiseopplevelsen langs norske veier, og vitalisere lokalsamfunnene. - Vi ønsker å få flere til å velge norgesferie, og når de gjør det skal de få de beste, lokale tipsene, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Ann Cathrin Andersen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom