SINTEF

Fra passive til aktive vegger og tak

Del

På årets bygningsfysikkdag presenteres erfaringer og ny kunnskap om hvordan yttervegger og tak kan bidra til overvannshåndtering og produksjon av fornybar energi.

Heimdal videregående skole. Ill.: Skanska og Rambøll/KHR arkitekter
Heimdal videregående skole. Ill.: Skanska og Rambøll/KHR arkitekter

29. november arrangerer SINTEF og NTNU Norsk bygningsfysikkdag for 13. år på rad. Konferansen har etablert seg som en arena for å dele kunnskap om bygningsfysikk, utfordringer og løsninger som er direkte nyttige for norsk byggenæring.

Dagen samler rådgivere, entreprenører, arkitekter, byggevareprodusenter og offentlige aktører som alle har en faginteresse for bygningsfysikk.

Resultater fra forskning og erfaring fra prosjekter

Årets program baserer seg som vanlig på resultater fra forskning og erfaringer fra byggeprosjekter. Fra forskningen presenteres siste nytt om nullutslippsbygg, fuktberegninger, løsninger for grønne tak og smarte fasader.

Det vil også bli presentert erfaringer fra byggeprosjekter innen temaene bygningsintegrerte solceller, modulbygg og glassfasader.

– Årets program tar for seg tradisjonelle bygningsfysiske tema som fuktberegninger og byggetekniske detaljer, men vi har også funnet rom for foredrag om overvannshåndtering ved blå og grønne tak, samt hvordan solceller og annen teknologi kan integreres i bygningskroppen. Vi ønsker å vise at selve bygget kan brukes til mer enn å være mer et passivt skille mellom inne- og uteklima, sier forskningsleder Birgit Risholt i SINTEF Byggforsk.

Tid: 29.11.2017 kl. 08:30-16:30
Sted: UBC-salen, UBC Ullevaal Business Class, Oslo
Påmeldingsfrist: 17.11.2017

Les mer og meld deg på her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Heimdal videregående skole. Ill.: Skanska og Rambøll/KHR arkitekter
Heimdal videregående skole. Ill.: Skanska og Rambøll/KHR arkitekter
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

73 59 30 00http://www.sintef.no

Om SINTEF Byggforsk

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Vi tilbyr spisskompetanse innen fagområder som arkitektur, bygningsfysikk, forvaltning, drift og vedlikehold av bygninger, vannforsyning og annen infrastruktur. Våre medarbeidere jobber hver dag sammen med over 2.000 ansatte i SINTEF for å oppfylle vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

Følg saker fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom