OsloMet

Fortsatt noen studieplasser i Oslo

Del

Det finnes noen ledige studieplasser ved Høgskolen i Oslo og Akershus, men disse har spesielle opptakskrav. - Står du foreløpig uten plass bør du tenke litt nytt, lyder rådene.

Oversikt over ledige studieplasser finner du på samordnaopptak.no.
Oversikt over ledige studieplasser finner du på samordnaopptak.no.

Da tallene fra årets opptak til landets høgskoler og universiteter ble offentliggjort onsdag, var det også klart hvilke studier som i år har ledige studieplasser.

- Vi er glade for at så mange har søkt seg til våre studieprogrammer, og at vi har svært kvalifiserte søkere. Det er imidlertid slik at vi har noen utdanninger med veldig spesifikke opptakskrav, og her er det noen ledige plasser, sier Nina Waaler, prorektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HIOA).

Hun håper mange som står uten plass, eller som kunne tenke seg noe annet, tar en kikk på de ledige studieplassene.

Ledige plasser på bachelorstudier
Oversikt over ledige studieplasser og søknad på Samordna opptak.

Foreløpig er det ledige studieplasser ved HiOA på bachelorutdanningene i barnehagelærer (kun deltid), faglærer i design, kunst og håndverk, og flere av ingeniør- og yrkesfaglærerutdanningene. Hvilke studier som har ledige plasser kan endre seg raskt.

Søkerne må oppfylle opptakskravene for å søke. Det er løpende opptak til de ledige plassene.

Masterstudier, videreutdanning og PPU
Masterstudier, praktisk-pedagogisk utdanning og videreutdanninger med ledige plasser eller kort venteliste, kan potensielle studenter søke fortløpende på via SøknadsWeb.

Søkerne må oppfylle opptakskravene. Svar på søknadene vil bli gitt fortløpende så lenge det er ledige plasser.

5 tips til de uten studieplass
Studie- og karriereveileder ved HiOA, Trine Neset Brødremoen, har satt sammen noen råd til de som står uten studieplass til høsten. Her er hennes tips:

    1. Kom du ikke inn på drømmestudiet, så kan du bruke det neste året til å kvalifisere deg eller forbedre poengsummen din.
    2. Bruk året til noe gøy og nyttig! Arbeidserfaring kan være positivt, og du kan lære mye av å reise. Mange tar også et år på folkehøyskole.
    3. Begynn forberedelsene til neste års studievalg tidlig, slik at du har oversikt over kvalifikasjonskrav og frister, og for å kunne tenke nøye gjennom valget ditt.
    4. Tenk alternative studiemuligheter. Kanskje skal du søke noe annet neste år? Du kan få studie- og karriereveiledning ved HiOA.
    5. Sjekk listen over studier med ledige studieplasser på samordnaopptak.no. Kanskje finner du drømmestudiet på et annet studiested eller du finner et annet studium som passer for deg.

Kontaktinformasjon for søkere
Opptakskontoret ved HiOA har e-postadresse opptak@hioa.no.

Spørsmål om den enkeltes søknad må sendes på e-post, og det må oppgis søkernummer 

Kontakter

Bilder

Oversikt over ledige studieplasser finner du på samordnaopptak.no.
Oversikt over ledige studieplasser finner du på samordnaopptak.no.
Last ned bilde
Studie- og karriereveileder Trine Neset Brødremoen.
Studie- og karriereveileder Trine Neset Brødremoen.
Last ned bilde

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.hioa.no

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg saker fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom