Nortura

Forhøyede nivåer av listeria i et parti Gilde syltelabber

Del

Nortura ber forbrukere som har kjøpt Gilde syltelabber med siste forbruksdag 23.11.17 om å kaste produktet.

Det ble ikke påvist listeria i det aktuelle partiet i prøver tatt før produktene gikk ut på markedet, men en rutinemessig prøve tatt ved utgått holdbarhetsdato har vist forhøyede nivåer av Listeria monocytogenes.

Av føre var-hensyn bes forbrukere som fortsatt har produktet om å kaste dette. Selv om produktet har gått ut på dato, er syltelabber en sesongvare som noen kan ha liggende i fryseren.

Listeria utgjør normalt ikke en helserisiko for friske personer, imidlertid kan gravide, eldre og immunsvekkede personer være sårbare for bakterien.

Listeria monocytogenes er en bakterie som forekommer naturlig i miljøet, inkludert vann, jord, planter og dyr. Bakterien kan vokse i matvarer, selv ved lagring i kjøleskap. Mattrygghetsregelverket har satt grenseverdier for listeria i matvarer.

Kontakter

Bilder

Om Nortura

Nortura
Nortura
Lørenveien 37
0585 Oslo

03070http://www.nortura.no

Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.

Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.

Følg saker fra Nortura

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nortura

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom