Den Norske Opera & Ballett

Forelska i læreren – i Operaen

Del

Elskovsdrikken byr på romantikk, beruselse og slap-stick-humor. Lørdag 24. november er det premiere på Donizettis mest elskede opera på Hovedscenen.

Fra Elskovsdrikken. Foto: Erik Berg
Fra Elskovsdrikken. Foto: Erik Berg

– Jeg gleder meg til å gi publikum en vitamininnsprøytning av en opera i høstmørket: komisk og deilig sprudlende!
Det sier operasjef Annilese Miskimmon om Elskovsdrikken – en skikkelig romantisk komedie, med slagere som Nemorinos vakre arie «Una furtiva lagrima».

Regissør Oliver Mears lar handlingen utspille seg på et britisk college på 1970-tallet. Den litt nerdete studenten Nemorino forelsker seg pladask i den unge læreren Adina da hun leser fortellingen om Tristan, Isolde og kjærlighetsdrikken som førte dem sammen. Men det virker ikke som Nemorino har sjans – særlig ikke idet den kjekke sersjanten Belcore dukker opp for å verve unge kropper til tjeneste. Det er da naturfagslæreren og kvakksalveren Dulcamara foreslår en quick-fix i form av en elskovsdrikk!

Mears ble i 2016 utnevnt som operasjef ved Royal Opera i London, etter flere år som kunstnerisk leder for Northern Ireland Opera. Sangerlaget består av Jack Swanson i rollen som Nemorino, Claudia Boyle som Adina, og John Chest som Belcore. Guenes Gurle er Dulcamara og Astrid Nordstad Gianetta. Medvirkende er også Operakoret og Operaorkestret under ledelse av Daniele Callegari og Boris Schäfer.

Donizetti skrev Elskovsdrikken på i underkant av seks uker, og historien speilet hans eget liv: I likhet med Nemorino slapp Donizetti militærtjeneste fordi en dame med penger kjøpte ham ut. Operaen hadde premiere i Milano i 1832, og ble en umiddelbar suksess som har vedvart. 

Oppsetningen er basert på en produksjon fra Northern Ireland Opera.

Nøkkelord

Kontakter

For pressebilletter, intervjuer og mer informasjon, kontakt:
kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
Tlf: 95751006
E-post: cy@operaen.no

Bilder

Fra Elskovsdrikken. Foto: Erik Berg
Fra Elskovsdrikken. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom