Kulturminnefondet

Folkemøte med Kulturminnefondet

Del

Tirsdag 27. februar kommer Kulturminnefondet til Hjelmeland for å informere om støtteordninger til private eiere av verneverdige kulturminner.

- Det har historisk sett vært svært få søknader fra Hjelmeland og en del av kommunene rundt. Vi håper med dette besøket å øke kjennskapen til Kulturminnefondet og viktigheten av å ivareta kulturminnene våre, sier direktør i Kulturminnefondet, Simen Bjørgen.

Møtet blir holdt i kulturbygget Spinneriet i Hjelmeland sentrum, tirsdag 27. februar klokken 19.00. Møtet er åpent for alle interesserte, og særlig eiere av kulturminner oppfordres til å ta seg en tur. Simen Bjørgen vil fortelle om hvordan og hvorfor kulturarven er en ressurs, og hvilke muligheter Kulturminnefondets støtteordninger gir. Bjørn Mo forteller om gjenskapingen av en gammel turistrute gjennom Ryfylke i prosjektet «Discovery Route», og det vil bli korte innslag om erfaringer fra tre ulike prosjekt; Bedehuset på Randa, Sofiehuset på Hagalid og mat og miljø på Buhagen.

Kontakter

Bilder

Om Kulturminnefondet

Kulturminnefondet
Kulturminnefondet
Bergmannsgata 17
7374 Røros

73 10 36 00http://www.kulturminnefondet.no

Kulturminnefondet er en statlig tilskuddsordning for private eiere av verneverdige kulturminner og kulturmiljøer. For å få støtte må eier søke oss, og midlene blir fordelt gjennom vedtak gjort av administrasjonen og Kulturminnefondets styre.
Tilskuddsordningen skal bidra til å øke innsatsen fra eiere og næringsliv for å ta vare på kulturminner og til bevaring og bruk av kulturminner og kulturmiljøer for opplevelse, kunnskap, utvikling og verdiskaping.

Følg saker fra Kulturminnefondet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturminnefondet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturminnefondet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom