Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren til Chile og Brasil

Del

Fiskeriminister Harald T. Nesvik ledsager Kongeparet på statsbesøket til Chile 26. til 31. mars. I tillegg til statsbesøket i Chile skal Nesvik besøke Brasil 2. til 4. april.

Fiskeriminister Harald T. Nesvik
Fiskeriminister Harald T. Nesvik

Deres Majesteter kong Harald og dronning Sonja skal avlegge statsbesøk i Chile tidsrommet 26. til 31. mars. Besøket markerer 100 år med diplomatiske forbindelser mellom Norge og Chile. Kongeparet ledsages av utenriksminister Ine Eriksen Søreide og fiskeriminister Harald Tom Nesvik.

Statsbesøk til Chile

I tillegg til deltakelse på offisielle programposter sammen med Kongeparet skal Nesvik blant annet på bedriftsbesøk og i tillegg ha politiske samtaler med sin chilenske kollega, Eduardo Riquelme Portilla.

- Chile er verdens nest største lakseprodusent, og Norge er største utenlandske aktør i Chile innen havbruk og fiskeri. Nærmere 60 norske selskaper er etablert i landet, og mulighetene for norsk leverandørindustri er fortsatt store, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

2. - 4. april besøker fiskeriministeren Brasil. Profilering av norsk klippfisk står på programmet når Nesvik besøker Rio de Janeiro. Deretter skal han ha politiske samtaler i hovedstaden Brasilia og delta på et klippfiskseminar i regi av Sjømatrådet.

– Klippfisk har en sterk posisjon i brasiliansk matkultur, og trenden for 2019 er at konsumet av norsk klippfisk er økende. Godt markedsarbeid er helt avgjørende for at norske produkter skal kunne styrke den gode posisjonen vi har i Brasil, sier Nesvik.

Presse som ønsker flere detaljer om programmet, kan kontakte media@nfd.dep.no eller kommunikasjonsrådgiver Halvard Wensel halvard.wensel@nfd.dep.no  (telefon: 97 18 07 84)

Kontakter

Bilder

Fiskeriminister Harald T. Nesvik
Fiskeriminister Harald T. Nesvik
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom