Fårikål – best med toppet bayer!
Fårikålens dag feires siste torsdag i september, og til god mat bør det følge god drikke. Sigrid, som har skrevet boken «Øl med kniv og gaffel», har sin helt klare favoritt til den Norges nasjonalretten, nemlig en «toppet bayer».
– Den tradisjonelle fårikålen er ganske fet. Den tilberedes i dag ofte på lam, men noen foretrekker fremdeles å bruke det litt strammere, syrligere sauekjøttet. Uansett passer det godt med et øl som både har god sødme og litt bitterhet. Med en «toppet bayer» - en 50/50 blanding av bayer og pils får man det beste fra to verdener; friskheten og bitterheten fra pilsen, og sødmen fra bayeren, sier Sigrid.
Hvis man vil være litt mer tradisjonell er en god bayer aldri feil til fårikål, men det finnes også andre alternativer som kan være spennende og velsmakende, ifølge øleksperten.
– Nordmenn har de siste årene fått øynene opp for IPA (Indian Pale Ale), et øl som i heller ikke trenger å være feil med fårikål. Et særtrekk ved IPA er at den har mye humlebitterhet, men det finnes også varianter som er mer moderate i bitterheten og disse vil være et valg som kan passe lammekjøtt godt, sier Sigrid.
For den som virkelig har lyst til å eksperimentere litt så forslår Sigrid å oppsøke Vinmonopolet.
– Som sagt er fårikål ganske fett, og både humlebitterheten og alkoholen i ølet er med på å bryte opp fettsmaken og rense munnen. Et litt alkoholsterkt pilsnerøl, en engelsk bitter eller en belgisk klosterøl er også veldig spennende øl, som kan gi en helt ny dimensjon til den tradisjonelle fårikålmiddagen, avslutter Sigrid.
SIGRIDS TIPS til KOKKEN:
- Bayer egner seg svært godt i matlaging. Bytt ut vannet med bayer når du skal koke fårikål hjemme. Vannet fra kålen vil blande seg med ølet og du vil få en nydelig kraft!
- Retter med øl bør koke i 2,5 – 3 timer for at humlebitterheten skal forsvinne – og med lang koketid blir fårikålen perfekt.
Nøkkelord
Kontakter
Nicolay BruusgaardKommunikasjonssjef
Tel:+47 900 84 257nicolay.bruusgaard@ringnes.noBilder
Om Ringnes
Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!
Følg pressemeldinger fra Ringnes
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Ringnes
Norges sprekeste 90-åring26.3.2024 11:36:23 CET | Pressemelding
Solo, en av Norges mest kjente og kjære merkevarer, fyller 90 år. I flere tiår har den gule brusen vært en selvskreven del av norske påsketradisjoner og skapt glede og god stemning i norske hjem og hytter.
Det blir Solofest i påsken21.3.2024 13:59:46 CET | Pressemelding
For veldig mange er Solo en ufravikelig del av påskehyggen. Med et forventet forbruk på rundt 7 millioner liter Solo i og rundt påske, tilsvarer dette over 20 prosent av det årlige salgsvolumet til den folkekjære brusen.
Pepsi MAX i ny drakt19.3.2024 13:31:27 CET | Pressemelding
Denne uken kommer de første Pepsi MAX-boksene og flaskene med nytt design ut i butikkene. Endringene er en del av en global konseptfornyelse fra PepsiCo.
Grøttland til Ringnes29.2.2024 15:28:59 CET | Pressemelding
Ringnes styrker seg på kommunikasjon og bærekraft når Jeppe Grøttland går inn i en nyopprettet rolle som senior kommunikasjonssjef med ansvar for ESG fra 1. mars.
30 år siden Imsdaleventyret startet12.2.2024 11:42:08 CET | Pressemelding
- Da vi under OL på Lillehammer lanserte Imsdal, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara. 30 år senere – med fasiten i hånd – kan vi trygt si at skeptikerne tok feil, sier merkevaresjef for Imsdal i Ringnes, Josefine Hagatun.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom