BIR

Få god glid med god samvittighet

Del

Påsken står for døren og mange skal en tur i skisporet. Smør riktig og ufarlig med god gammeldags skismøring og nyt turen i naturen.

Skismøring (foto: Loop.no)
Skismøring (foto: Loop.no)

Unngå gift under skiene!

Ikke kjøp skismøring av den nyere typen som inneholder fluor/flourkarboner. Slik smøring skader både miljø og helse. Unngå miljøskadelig skismøring 

Tips til miljøvennlig skismøring

  • Velg tradisjonell klister og voks som for eksempel rød, blå og grønn stift. Prøv stearin som glider. Slik smøring inneholder ikke miljøskadelige stoffer. 
  • Unngå all skismøring som er merket med at den inneholder fluor. 
  • Hvis du likevel velger skismøring med fluor så påfør smøringen utendørs. Innendørs må du bruke hansker og/eller maske og sikre god ventilasjon under arbeidet.

Kast rester av skismøring riktig

Skismøring og skirens med miljøgifter er som regel merket med faresymbol. Sjekk emballasjen og levér rester og tom emballasje (ofte sprayflasker) gratis som farlig avfall. Er du i tvil - levér det for sikkerhets skyld til mottak på gjenvinningsstasjoner og enkelte bensinstasjoner.

Smørefrie ski et god alternativ

Smørefrie ski er blitt bedre og bedre og  da slipper vi problemet med gift i smøring.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Skismøring (foto: Loop.no)
Skismøring (foto: Loop.no)
Last ned bilde
Farlig avfall - skismøring (foto: Loop.no)
Farlig avfall - skismøring (foto: Loop.no)
Last ned bilde

Om BIR

BIR
BIR
Conrad Mohrs veg 15
5072 Bergen

55 27 77 00http://www.bir.no

BIR AS er et av Norges største renovasjonsselskap, og er ansvarlig for avfallshåndteringen til over 360 000 innbyggere i BIRs ni eierkommuner: Askøy, Bergen, Fusa, Kvam, Os, Osterøy, Samnager, Sund og Vaksdal. Selskapet tilbyr også avfallsløsninger for næringslivet.

Følg saker fra BIR

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BIR på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra BIR

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom