Nærings- og fiskeridepartementet

Europa vil ha torsk fra Norge

Del

Eksporten av torsk har hatt tidenes beste kvartal, med en samlet eksportverdi på over 3 milliarder kroner.

- Det er ingen tvil om at torsken fortsatt er en populær nordmann i utlandet. Forbrukere i Spania og Portugal har ikke glemt oss, og her gjør hvitfisknæringen en fantastisk jobb med befeste Norges posisjon som en kvalitetsleverandør av klippfisk, saltfisk og fersk torsk, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Eksporten av torsk har hatt tidenes beste kvartal, med en samlet eksportverdi på over 3 milliarder kroner. Spesielt klippfisk, saltfisk og fersk hel torsk har opplevd en prisoppgang. Dette skyldes en god etterspørsel i våre viktigste konsummarkeder som Portugal og Spania, ifølge Norges sjømatråd. 

- Tallene viser at de konvensjonelle produktene har hatt en opptur. Dette er produkter som har opplevd økende konkurranse fra andre land de siste årene. Dette tyder på at det fortsatt er stor etterspørsel etter norsk kvalitet, tradisjon og fisk.Jeg er også glad for å se at eksporten av reker har fått en oppsving både i volum og verdi. Rekenæringen behøver medvind, sier Sandberg.

Tall fra Sjømatrådet viser at Norge eksporterte 676 000 tonn sjømat til en verdi av 23,7 milliarder kroner i første kvartal. Det er en volumnedgang på 8 prosent og en verdinedgang på 2 prosent eller 488 millioner kroner målt mot første kvartal i fjor.

Les mer om eksporttallene her.

Kontakter

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom