NHO Mat og Drikke

Erik Volden ny styreleder i NHO Mat og Drikke

Del

NHO Mat og Drikke har valgt konsernsjef Erik Volden i Kavli som ny styreleder. Volden ble enstemmig valgt i forbindelse med NHO Mat og Drikkes generalforsamling 26. april 2017.

Han overtar styreledervervet etter direktør Egil Olsvik fra Nortura SA, som har ledet NHO Mat og Drikke-styret siden foreningen ble etablert i 2015. Olsvik fortsetter som nestleder i Styret.

- Mat- og drikkenæringen har satt seg ambisiøse målsetninger for helse og kosthold, bærekraftig produksjon, og ikke minst for å bidra til økt nyskaping og entrepenørskap. Da er det viktig med en sterk organisasjon i ryggen. Med 1,500 bedrifter og 40,000 årsverk representerer NHO Mat- og Drikke en av de største fastlandsindustriene i Norge, og er den sentrale premissgiver når det gjelder rammebetingelser for mat, drikke- og bionæringen, sier Erik Volden

 - Jeg er takknemlig for den tillit jeg har fått som ny styreleder. Jeg ser frem til å fortsette arbeidet med å bidra til vekst, verdiskapning, investeringer og konkurransekraft for våre medlemsbedrifter – i nært samarbeide med styret for øvrig, administrasjonen og våre viktige samarbeidspartnere.

Erik Volden har mer enn 30 års erfaring fra mat- og drikkebransjen, både som toppleder for flere selskaper og som tillitsvalgt i NHO-fellesskapet. Han har de 12 siste årene ledet Kavlikonsernet, som har betydelig virksomhet i Norge (O. Kavli og Q-Meieriene), i Norden forøvrig og i Storbritannia. 

I tillegg til valgene av styreleder og nestleder ble styremedlemmene Harald Li (Norske Landbrukstjenester), Knut G. Heie (Agra Industrier), Ola Bekken (Felleskjøpet Agder Rogaland), Håkon Mageli (Orkla) og Olav Veum (Skogbrukets Servicekontor) gjenvalgt. Styret består for øvrig av Lars A. Midtgaard (Hansa Borg Bryggerier), Hanne Refsholt (Tine), Trine Lerum Hjellhaug (Lerum), Terje Wester (Fatland), Axel Brun (H.A. Brun) og Katrine Røed Meberg (Norges Gartnerforbunds Servicekontor). 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk forening for virksomheter innen mat-, drikke- og bionæringen, og er den femte største landsforeningen i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.500 virksomheter over hele landet. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. Foreningen ble etablert i 2015.

Følg saker fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO Mat og Drikke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom