Scandic Hotels

En ny stjerne på Bergens restauranthimmel

Del

Når Hotel Norge by Scandic åpner 29. juni er det ikke bare med ambisjonen om å bli Bergens nye møteplass. Restaurant Nova skal også tilby bergensere og tilreisende kulinariske opplevelser med kjøkkensjef Tore Espenes og tidligere Bocuse d’Or vinner Ørjan Johannessen i spissen.

Restaurant Nova (Design by Concrete Architects and MIR)
Restaurant Nova (Design by Concrete Architects and MIR)

Etter en byggeprosess over nesten to år, hvor absolutt alt ved Hotel Norge har blitt totalrenovert og bygget opp på nytt, nærmer det seg premieren – også for restaurant Nova. Det nye teamet med kokker har kvesset knivene og er klare for å gi gjestene smaksopplevelser Bergens mest ikoniske hotell verdig. Fra Scandic Ørnen har Hotel Norge hentet Tore Espenes som kjøkkensjef. 32-åringen, som også har fartstid fra Fløien Folkerestaurant og Smauet Mat & Vinhus, får med seg Ørjan Johannessen som «Chef Advisor». Johannessen markerte seg for alvor da han tok gull i Bocuse d´Or i Lyon i 2015, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

– Da jeg var liten var Hotel Norge det gjeveste hotellet i byen. Her spiste vi på 17. mai, og hit gikk vi for å feire. Nå skal vi lage en ny historie i dette flotte bygget, sier Johannessen.

Lokale råvarer – internasjonale smaker
Hotel Norge får flere spennende serveringstilbud, men aller sterkest på den kulinariske Hotel Norge-himmelen skal á la carte restauranten Nova skinne. Design, materialvalg, atmosfære og service borger alle for høy kvalitet, men her skal maten være den store stjernen. Restauranten skal kombinere internasjonale smaker og norske råvarer. Mesterkokk Johannessen forteller at han sikter høyt for å gi gjestene restaurant- og matopplevelser helt utenom det vanlige.

- Hotel Norge er plassert i hjertet av Bergen. Kjøkkenet er hjertet av hotellet, og her skal vi lage unike matopplevelser. Til dette vil vi bruke de beste råvarene i sesong fra lokalområdet samt inn- og utland, og våre konsepter sprer seg med smak fra hele verden, sier Johannessen.

Målet med Nova er ifølge kjøkkensjef Espenes og Johannessen å redefinere lokale tradisjoner og få kjente og kjære smaker til å skinne på nye, spennende måter.

– Nova blir en moderne og uformell fine dining-restaurant der vi serverer de beste råvarene som Vestlandet og Norge har å by på i kombinasjon med spennende internasjonale smaker og teknikker. Med mitt dyktige kokketeam i ryggen vet jeg at vi vil tilby matopplevelser helt utenom det vanlige, sier kjøkkensjef Espenes.

Tett på kokketeamet
En matopplevelse utenom det vanlige er definitivt «Chef’s table». Tettere på kokkene og bedre utsikt til deres håndverk på kjøkkenet kommer man ikke, uten selv å røre i grytene. Her står showmanship og god service, kombinert med en variert smaksmeny og vinpairing i sentrum. Chef’s table er en eksklusiv opplevelse bestående av to bord med plass til inntil seks personer per bord.

– Hotel Norge skal bli en møteplass både lokalbefolkning og turister snakker om og strømmer til, og da er satsingen på gode matopplevelser helt essensielt, sier hotelldirektør Lise Solheim Haukedal. 

Nøkkelord

Kontakter

Lise Solheim Haukedal, hotelldirektør Hotel Norge by Scandic:
+47 917 78 838, LSH@scandichotels.com

Kristian Røise Dahl, PR- & kommunikasjonsrådgiver Scandic Hotels Norge:
+47 958 41 992, K.Dahl@scandichotels.com

Bilder

Restaurant Nova (Design by Concrete Architects and MIR)
Restaurant Nova (Design by Concrete Architects and MIR)
Last ned bilde
Ørjan Johannessen
Ørjan Johannessen
Last ned bilde
Tore Espenes Farger - Copyright Francisco Munoz
Tore Espenes Farger - Copyright Francisco Munoz
Last ned bilde

Om Scandic Hotels

Scandic Hotels
Scandic Hotels
Karenslyst Allé 11
0278 Oslo

+47 922 11 936http://scandichotels.no

Scandic er den største hotellkjeden i Norden med 16 000 medarbeidere og med et nettverk av nærmere 280 hoteller fordelt på cirka 55 000 hotellrom i drift eller under utvikling. Scandic Friends er Nordens største lojalitetsprogram innen hotellbransjen med 2 millioner medlemmer. En ansvarsfull drift er en del av Scandics DNA, og Scandic er ifølge BDCR «best hotel brand» i Norden. Scandic er børsnotert på Nasdaq Stockholm. www.scandichotelsgroup.com

Følg saker fra Scandic Hotels

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Scandic Hotels

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom