En glad Laksekonge i Stavanger!
- Vi er stolte og glade over å få spesialitetsmerket på flere av våre varer. Utmerkelsen er med på å bygge opp om vår merkevare; førsteklasses norsk kvalitet, sa Mikal Viga da han mottok Spesialitet for produkter av både laks og ørret. Det var ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, som sto for overrekkelsen under åpningen av Gladmat.

Det var en stolt og glad produsent som ble kalt opp til scenen da Mikals Laks fikk tildelt hele to Spesialitet-utmerkelser under åpningen av Gladmat i Stavanger. Hedersmerket ble tildelt produktene "Einerrøkt pepperlaks" og "Einerrøkt fjordørret".
Tradisjonsrik familiebedrift
- Det ligger et solid stykke håndverk bak fisk av denne kvaliteten. Lange tradisjoner innenfor næringen, kombinert med utmerkede råvarer, gjør at Mikals Laks nå kan smykke seg med sine fjerde og femte velfortjente Spesialitet-produkter, sier Nina Wærnes Hegdahl, fagsjef for lokalmat i Matmerk.
Mikals laks er et familieeid røykeri, og er tidligere tildelt Spesialitet for Einerrøkt laks, Varmrøkt laks og Økologisk røkelaks. Fagjuryen vektla blant annet produktenes tradisjonsrike oppskrifter og deres svært godt balanserte smaker i sin begrunnelse.
Einerrøkt fjordørret har en ren og frisk fiskeduft og en god, balansert røyksmak. Einerrøkt pepperlaks har en fin fasthet og tyggemotstand, god saltbalanse og behagelige peppertone
Tildelt av uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie før de tildeler Spesialitet.
Nøkkelord
Kontakter
Nina Wærnes Hegdahl
Fagsjef lokalmat og advokat
Telefon: 928 50 959
E-post: nina.hegdahl@matmerk.no
Bilder


Lenker
Om Matmerk
Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.
Følg saker fra Matmerk
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Matmerk
Vi ønsker ny statsråd velkommen til bords!22.1.2019 13:27:41 | Pressemelding
Vi ønsker statsråd Olaug Bollestad velkommen til bords - et bord som regjeringen vil dekke med norsk og trygg mat.
Lokalmat fra Tromsø, Ringerike og Lofoten i sentrum i Berlin18.1.2019 15:20:18 | Pressemelding
- Hva har en pølse fra Tromsø, en tørrfisk fra Lofoten og en spekepølse fra Ringerike til felles? Jo, dette er lokalmat med høy kvalitet, basert på lokale råvarer og oppskrifter som gir verdiskaping i lokalsamfunnet fra produsenter med mot til å satse, sa landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han delte ut tre Spesialitet-merker under åpningen av den norske standen på Grüne Woche i Berlin.
Holy baloney spekepølse hedret i Berlin18.1.2019 13:54:31 | Pressemelding
ASK Gård sin økologiske spekepølse "Holy Baloney" ble behørig hedret av landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han åpnet Norges stand på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fredag 18.januar.
Lokalmat fra Tromsø slo til i Berlin18.1.2019 13:47:15 | Pressemelding
Både Aron mat og Halvors tradisjonsfisk ble behørig hedret av landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han åpnet Norges stand på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fredag 18.januar.
Tørrfisk Loin fra Ballstad hedret i Berlin18.1.2019 13:46:27 | Pressemelding
Tørrfisk Loin fra Ballstad ble tildelt Spesialitet-merket for utvalgt lokalmat av landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han åpnet Norges stand på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fredag 18.januar.
Det spirer og gror for stikkelsbær fra Røyse12.1.2019 09:28:50 | Pressemelding
- Vinnerproduktet er en drikk som gir oss assosiasjoner til mormors hage, sommer, sol og myggstikk, sa adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist fra scenen da hun sammen med Sonia Huanca Vold fra Matkanalen kunne kåre Stikkelsbærdrikk fra Røyse frukt- og bærpresseri som vinner av Årets matspire 2018.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom