Stiftelsen Norsk Mat

En glad Laksekonge i Stavanger!

Del
- Vi er stolte og glade over å få spesialitetsmerket på flere av våre varer. Utmerkelsen er med på å bygge opp om vår merkevare; førsteklasses norsk kvalitet, sa Mikal Viga da han mottok Spesialitet for produkter av både laks og ørret. Det var ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, som sto for overrekkelsen under åpningen av Gladmat.
Mikal Viga fra Mikals laks får Spesialitet-merket fra ordfører i Stavanger Christine Sagen Helgø. Foto Matmerk
Mikal Viga fra Mikals laks får Spesialitet-merket fra ordfører i Stavanger Christine Sagen Helgø. Foto Matmerk

Det var en stolt og glad produsent som ble kalt opp til scenen da Mikals Laks fikk tildelt hele to Spesialitet-utmerkelser under åpningen av Gladmat i Stavanger. Hedersmerket ble tildelt produktene "Einerrøkt pepperlaks" og "Einerrøkt fjordørret".

Tradisjonsrik familiebedrift
- Det ligger et solid stykke håndverk bak fisk av denne kvaliteten. Lange tradisjoner innenfor næringen, kombinert med utmerkede råvarer, gjør at Mikals Laks nå kan smykke seg med sine fjerde og femte velfortjente Spesialitet-produkter, sier Nina Wærnes Hegdahl, fagsjef for lokalmat i Matmerk.

Mikals laks er et familieeid røykeri, og er tidligere tildelt Spesialitet for Einerrøkt laks, Varmrøkt laks og Økologisk røkelaks. Fagjuryen vektla blant annet produktenes tradisjonsrike oppskrifter og deres svært godt balanserte smaker i sin begrunnelse.

Einerrøkt fjordørret har en ren og frisk fiskeduft og en god, balansert røyksmak. Einerrøkt pepperlaks har en fin fasthet og tyggemotstand, god saltbalanse og behagelige peppertone

Tildelt av uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie før de tildeler Spesialitet.

Nøkkelord

Kontakter

Nina Wærnes Hegdahl
Fagsjef lokalmat og advokat
Telefon: 928 50 959
E-post: nina.hegdahl@matmerk.no

Bilder

Mikal Viga fra Mikals laks får Spesialitet-merket fra ordfører i Stavanger Christine Sagen Helgø. Foto Matmerk
Mikal Viga fra Mikals laks får Spesialitet-merket fra ordfører i Stavanger Christine Sagen Helgø. Foto Matmerk
Last ned bilde
Røkelaks fra Mikals laks med byggrynssalat på byggryn fra skjåk Foto. Stian Broch
Røkelaks fra Mikals laks med byggrynssalat på byggryn fra skjåk Foto. Stian Broch
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye