KIWI Minipris

Én av fire spiser middag alene - nå lanserer KIWI «Billig middag for én»

Del

KIWI jobber for å gjøre kundenes hverdag både enklere og grønnere. En nye serie med billige middagsprodukter i enkeltpakninger skal sørge for at kundene slipper å kjøpe, lage og kaste mer mat enn de trenger.

– Matkasting er en enorm miljøutfordring. Vi i KIWI har lenge jobbet for å kaste mindre selv, og vi har satt som mål å redusere eget matsvinn med 50 prosent innen 2025. Samtidig ønsker vi å hjelpe kundene våre med å kaste mindre mat hjemme. I snitt kaster det norske folk 42 kilo mat i året og hver åttende handlepose går i søpla, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

I Norge bor nesten 900 000 personer alene, og én av fire av oss spiser middag alene i hverdagen, viser undersøkelsen «Middagsdagboken 2017» fra Ipsos. I løpet av en uke har annenhver nordmann spist minst én middag alene. KIWI-sjefen mener mindre husholdninger har vært en forsømt gruppe.

– Middagsproduktene er ofte tilpasset større husholdninger. Derfor har vi jobbet frem en helt ny serie med billige middagsprodukter for én, sier Bjørkøy.

Serien består av ni ulike enkeltpakninger med populære middagsprodukter, deriblant kyllingfilet, laksefilet, strimlet svinekjøtt og rødbeteburger. KIWI-sjefen har stor tro på serien.

– I 2015 lanserte vi en ny serie med mindre brød, og nå selger vi rundt 100.000 småbrød i uka. Vi har også hatt stor suksess med vår «Kjøp 1, betal for 1»-kampanje, som ble lansert som et svar på konkurrentenes kvantumsrabatter. I KIWI skal du ikke måtte kjøpe mer enn du trenger for å få en lav pris, sier han.

Prisen på produktene i serien «Billig middag for én» er satt til 19,90 og 29,90 kroner.

– Det skal ikke straffe seg å kjøpe og kaste mindre. Det er sunn fornuft, og sunn økonomi, avslutter KIWI-sjefen.

Kontakter

Kristine Aakvaag Arvin
Kommunikasjonssjef KIWI
+47 988 44 830
kristine.arvin@kiwi.no

Nora Mile Helgesen
Kommunikasjonsrådgiver KIWI
+47 478 52 437
nora.helgesen@kiwi.no

Bilder

Om KIWI Minipris

KIWI Minipris
KIWI Minipris
Ringeriksveien
3412 Lierstranda

32 24 40 00http://www.kiwi.no

KIWI minipris er en av landets mest ekspansive dagligvarekjeder, og i 2016 åpnet vi 33 nye butikker. Vi er Norges største kjede i antall butikker, med 652 butikker over hele landet. I 2016 hadde vi en samlet omsetning på 33,6 milliarder kroner. KIWI minipris er med i NorgesGruppen, som er Norges største dagligvaregruppering.

Følg saker fra KIWI Minipris

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KIWI Minipris på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KIWI Minipris

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom