Sony Music Norway

Eddy & Zino slipper "Foreign" fredag 22. mars

Del

Ett år etter debuten slipper Oslo-tvillingene Eddy & Zino singelen "Foreign", en låt om mål og drømmer, fredag 22. mars.

Foreign - Eddy & Zino
Foreign - Eddy & Zino

De 17 år gamle tvillingene Eddy & Zino fikk en pangstart på karrieren da de slapp sin debutlåt «Fortjener mye mere» med allerede godt kjente Hkeem i mars i fjor. I januar teamet de opp med en av landet største rappere på den melodiske traplåten «Funker», og Arif selv uttalte da at «Eddy & Zino er fremtiden».

Tvillingene er fremtiden og deres nye låt «Foreign» handler om nettopp dette; deres mål og drømmer som artister og hvordan de skal komme seg dit. «Den handler om at ingenting er umulig, så lenge you put in the work!», sier Eddy & Zino om låta. 

«Foreign» er produsert av Pvcify og ble laget sånn som Eddy & Zino funker best, de viber seg frem med melodier på beats til det nesten høres ut som en ferdig låt. Så skriver de og spiller inn. 

«Den skiller seg litt ut fra det andre vi har gjort, den har enda mer moderne USA-urban feeling. Vi har puttet mer drip på det» - Eddy & Zino

Eddy & Zino tok et stort steg fra å lage musikk hjemme på Furuset til å signere med Sony Music og gi ut sin første singel i mars. Debutsingelen med Hkeem satte tvillingene virkelig på kartet, den ble radiolistet på både mP3 og P3, og Hkeem lot dem skinne under sine shows på byLarm i fjor. «Eddy & Zino kommer på som en siste energiutblåsning. Det er fest på scenen, rett og slett», skrev Aftenposten om opptreden. 

Oppfølgeren «Føler deg» kom i sommer, og i november slapp de «La oss gå», en traplåt om utfordringene man måtte ha og valgene man må ta i livet. Med produsentene JNS og Kim Ofstad bak spakene utfordrer Eddy & Zino hva norsk urban musikk kan være,  hvor soundet er trap-inspirert og språket veksler mellom norsk og engelsk. De fulgte opp i januar i år med «Funker» ft. Arif. 

Eddy & Zino er født i England for 17 år siden, og har flyttet med sin Gambiske mor mellom Norge og Storbritania siden de var små. Med familie begge steder var det naturlig at de plukket opp musikalske referanser fra begge hjemlandene. Og hører man etter, har begge satt spor i musikken. Mest åpenbart - norske tekster med hardt engelsk preg. Samtidig er det en stor andel britisk urbanmusikk i sounden, og i tillegg er det selvsagt masse Gambia i miksen. Og hører man riktig godt etter, så er det noe helt særegent som er vanskelig å tilskrive noe annet enn de to gutta helt selv.

«Foreign» er ute fredag 22. mars.

Kontakter

Bilder

Foreign - Eddy & Zino
Foreign - Eddy & Zino
Last ned bilde
Eddy & Zino (c) Abdi Junior
Eddy & Zino (c) Abdi Junior
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Khalid, Calvin Harris, Marcus & Martinus, Miley Cyrus, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

ZadeKing teamer opp med Morgan Sulele på «Ta det rolig»6.6.2019 15:04:53 CESTPressemelding

De siste par årene har vi blitt vant med en jevn strøm med skamløst fengende norskspråklige afropoplåter fra ZadeKing. Låter som «Hun gjør meg vill», «Kumbaya» og «Hola Mamacita» (med Temur) har satt fyr på både dansegulv og radiobølger. Etter å ha gjestet Larsiveli sin P3-listede «Cash kommer inn», følger han nå opp med «Ta det rolig» ft. Morgen Sulele fredag 7. juni- kanskje ZadeKing sin mest personlige låt til nå.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom