Matmerk

Du bestemmer hvem som vinner Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris!

Del

Fire flotte kandidater er nå plukket ut av juryen og er med i finalerunden til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. I år leter vi etter kandidater som har bygd bro mellom gammel og ny tid og bidratt til den norske osterevolusjonen. For første gang åpnes det for at alle kan stemme på sin kandidat.

Årets kandidater til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er klare. Foto: Lisa Westgård
Årets kandidater til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er klare. Foto: Lisa Westgård

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljø.

Prisen deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. I år leter vi etter kandidater som har bygd bro mellom gammel og ny tid og bidratt til den norske osterevolusjonen.

30.000 kroner i stipend, samt heder og ære venter på vinneren.

Nå er det folket som bestemmer hvem som får prisen. Fire kandidater er plukket ut av en fagjury, basert på innsendte forslag fra hele Norge.

  • Ragnhild Nordbø
    Ragnhild gjekk sitt første seter- og ystekurs då ho var 14 år, ho studerte næringmiddelfag på Ås, og har i mange år jobba med undervisning, kursing og rådgjeving innan småskala mjølkeforedling.
  • Gunnar Waagen
    Gunnar Waagen er en del av det familiedrevne gårdsmeieriet Tingvollost på Saghaug gard i Tingvoll kommune på Nordmøre. Tingvollost sine oster har vunnet en rekke priser, både nasjonalt og internasjonalt.
  • Astrid Aasen
    Astrid Aasen er en pioner innen norsk ysting og startet landets første autoriserte gårdsysteri for kumelk, Gangstad Gårdsysteri, for 20 år siden. Gangstad er et knutepunkt i Den Gyldne Omvei og i norsk osteproduksjon.
  • Helge Gudheim
    Helge Gudheim (f 1957) har samla, redigert og skrive boka om «Kinning, bresting og YSTING I VALDRES sett i norsk og internasjonal samanheng», ei stor og dokumentarisk bok om norske ystetradisjonar.

Alle kan stemme via www.matmerk.no på en av de fire nominerte av gangen og kun en gang per dag.

Stemmegivningen lukkes 15.10.2018.

Prisen deles ut 2. november under Fagdag Norsk mat og drikke i Bergen under Oste VM.

Fakta om Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris

De fire kandidatene er valgt ut av en fagjury som består av: Andreas Viestad, Einar Risvik, Laila Grastvedt, Liv Kongsten, Nina Sundqvist og Kay Nilsen.

Styreleder for prisen er Liv Gregersen Kongsten, og Matmerk administrerer prisen.

Tdligere vinner er blant annet: 

2017: Inge Johnsen, eier og driver av LianTunet og Lian Restaurant,

2016: Ingulf Galåen, eier og driver Galåvolden Gård, Røros, og Mikael Forselius, adm. dir. ved Røros Hotell.

2015: Blogger, biolog, forfatter og villmarkskokk Kirsten Winge fra Søre Osen

2014: Matformidler Andreas Viestad og kokk og matformidler Brynhild Romenstad Lervang

2010: Kokk/restauranteier Hanne Frosta

2009: Kjøkkensjef Gunnar Kvamme

2008: Matskribent Tove Diesen

2007: Osteprodusent Pascale Baudonne

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Årets kandidater til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er klare. Foto: Lisa Westgård
Årets kandidater til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er klare. Foto: Lisa Westgård
Last ned bilde

Lenker

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom