Du bestemmer hvem som vinner Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris!
Fire flotte kandidater er nå plukket ut av juryen og er med i finalerunden til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. I år leter vi etter kandidater som har bygd bro mellom gammel og ny tid og bidratt til den norske osterevolusjonen. For første gang åpnes det for at alle kan stemme på sin kandidat.

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljø.
Prisen deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. I år leter vi etter kandidater som har bygd bro mellom gammel og ny tid og bidratt til den norske osterevolusjonen.
30.000 kroner i stipend, samt heder og ære venter på vinneren.
Nå er det folket som bestemmer hvem som får prisen. Fire kandidater er plukket ut av en fagjury, basert på innsendte forslag fra hele Norge.
- Ragnhild Nordbø
Ragnhild gjekk sitt første seter- og ystekurs då ho var 14 år, ho studerte næringmiddelfag på Ås, og har i mange år jobba med undervisning, kursing og rådgjeving innan småskala mjølkeforedling. - Gunnar Waagen
Gunnar Waagen er en del av det familiedrevne gårdsmeieriet Tingvollost på Saghaug gard i Tingvoll kommune på Nordmøre. Tingvollost sine oster har vunnet en rekke priser, både nasjonalt og internasjonalt. - Astrid Aasen
Astrid Aasen er en pioner innen norsk ysting og startet landets første autoriserte gårdsysteri for kumelk, Gangstad Gårdsysteri, for 20 år siden. Gangstad er et knutepunkt i Den Gyldne Omvei og i norsk osteproduksjon. - Helge Gudheim
Helge Gudheim (f 1957) har samla, redigert og skrive boka om «Kinning, bresting og YSTING I VALDRES sett i norsk og internasjonal samanheng», ei stor og dokumentarisk bok om norske ystetradisjonar.
Alle kan stemme via www.matmerk.no på en av de fire nominerte av gangen og kun en gang per dag.
Stemmegivningen lukkes 15.10.2018.
Prisen deles ut 2. november under Fagdag Norsk mat og drikke i Bergen under Oste VM.
Fakta om Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris
De fire kandidatene er valgt ut av en fagjury som består av: Andreas Viestad, Einar Risvik, Laila Grastvedt, Liv Kongsten, Nina Sundqvist og Kay Nilsen.
Styreleder for prisen er Liv Gregersen Kongsten, og Matmerk administrerer prisen.
Tdligere vinner er blant annet:
2017: Inge Johnsen, eier og driver av LianTunet og Lian Restaurant,
2016: Ingulf Galåen, eier og driver Galåvolden Gård, Røros, og Mikael Forselius, adm. dir. ved Røros Hotell.
2015: Blogger, biolog, forfatter og villmarkskokk Kirsten Winge fra Søre Osen
2014: Matformidler Andreas Viestad og kokk og matformidler Brynhild Romenstad Lervang
2010: Kokk/restauranteier Hanne Frosta
2009: Kjøkkensjef Gunnar Kvamme
2008: Matskribent Tove Diesen
2007: Osteprodusent Pascale Baudonne
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder

Lenker
Om Matmerk
Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.
Følg saker fra Matmerk
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Matmerk
Vi ønsker ny statsråd velkommen til bords!22.1.2019 13:27:41 | Pressemelding
Vi ønsker statsråd Olaug Bollestad velkommen til bords - et bord som regjeringen vil dekke med norsk og trygg mat.
Lokalmat fra Tromsø, Ringerike og Lofoten i sentrum i Berlin18.1.2019 15:20:18 | Pressemelding
- Hva har en pølse fra Tromsø, en tørrfisk fra Lofoten og en spekepølse fra Ringerike til felles? Jo, dette er lokalmat med høy kvalitet, basert på lokale råvarer og oppskrifter som gir verdiskaping i lokalsamfunnet fra produsenter med mot til å satse, sa landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han delte ut tre Spesialitet-merker under åpningen av den norske standen på Grüne Woche i Berlin.
Holy baloney spekepølse hedret i Berlin18.1.2019 13:54:31 | Pressemelding
ASK Gård sin økologiske spekepølse "Holy Baloney" ble behørig hedret av landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han åpnet Norges stand på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fredag 18.januar.
Lokalmat fra Tromsø slo til i Berlin18.1.2019 13:47:15 | Pressemelding
Både Aron mat og Halvors tradisjonsfisk ble behørig hedret av landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han åpnet Norges stand på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fredag 18.januar.
Tørrfisk Loin fra Ballstad hedret i Berlin18.1.2019 13:46:27 | Pressemelding
Tørrfisk Loin fra Ballstad ble tildelt Spesialitet-merket for utvalgt lokalmat av landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han åpnet Norges stand på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fredag 18.januar.
Det spirer og gror for stikkelsbær fra Røyse12.1.2019 09:28:50 | Pressemelding
- Vinnerproduktet er en drikk som gir oss assosiasjoner til mormors hage, sommer, sol og myggstikk, sa adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist fra scenen da hun sammen med Sonia Huanca Vold fra Matkanalen kunne kåre Stikkelsbærdrikk fra Røyse frukt- og bærpresseri som vinner av Årets matspire 2018.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom