Codan Forsikring

Dramatisk økning: Flest påkjørt i gangfelt om høsten. Bruk refleks, det er verdens billigste livsforsikring!

Del

Det er en merkbar økning i antall påkjørsler i gangfelt om høsten. Hovedårsaken er dårlig sikt for bilistene.

Refleks gir bilisten 8 sekunder ekstra til å få øye på en fotgjenger i skumringen eller i mørket. I følge skadesjef Annika Persson i forsikringsselskapet Codan er refleks verdens billigste livsforsikring. ­ – Vi nordmenn er blitt bedre, men det er langt igjen. 100 personer blir årlig hardt skadd, mens rundt 450 blir lettere skadd i trafikken. Dette er alvorlig sier hun.

Å gå over veien er livsfarlig

Hvert år dør 10-20 fotgjengere i trafikken, og 40 prosent av ulykkene skjer ved kryssing av gangfelt. Generalsekretær Ingeborg Dahl-Hilstad i Personskadeforbundet LTN (tidl. Trafikkskaddes landsforening) støtter opp om Perssons oppfordring om å være synlig i trafikken.

– Mange av medlemmene i Personskadeforbundet lever med trafikkskade, noe som gjør at livene deres er blitt snudd opp ned. Mange er ikke lenger i stand til å være i jobb og har skader som gjør at familielivet ikke lenger fungerer. Det å bruke refleks er en enkel og veldig billig livsforsikring, sier Dahl-Hilstad.

 

Sørg for god sikt gjennom frontruten Dårlig sikt øker risiko for påkjørsler. Skadesjefen i Codan Forsikring peker på skitten frontrute, dårlige vindusviskere, is på vinduet og dugg på innsiden av vinduet som kjente risikofaktorer.

– Uavhengig av hvor langt du skal kjøre må du ha god sikt. Som sjåfør med dårlig sikt er du en fare for deg selv og andre. I følge Veitrafikkloven skal den som kjører ha tilstrekkelig sikt til alle sider. Det betyr at snø, is, dugg eller annet ikke skal hindre eller redusere sikten og trafikksikkerheten, forklarer Persson.

Kan miste førerkortet Stopper politiet deg med begrenset sikt, risikerer du et forelegg på 2000 kroner, eller i verste fall å miste førerkortet. Skadesjefen i Codan Forsikring har noen råd til hva du enkelt kan gjøre for å være en trygg bilist.

Dette kan du som bilist gjøre:

  • Vask frontruten
  • Vindusviskere bør byttes ut én gang i året. Gjør det i høst!
  • Sørg for at duggen er forsvunnet før du begynner å kjøre
  • Hele vinduet skal være fritt for is/snø før du kjører
  • Husk: Dårlig sikt kan gjøre at du mister førerkortet!
  • Med mange risikofaktorer, blir det enda viktigere med fullt fokus. Med Bilmodus, som kom med den nye iOS-oppdateringen fra Apple, kan du redusere risikoen ved å hindre ytterligere distraksjoner i trafikken.

 

I anledning refleksdagen 19. oktober vil 50 ansatte fra Codan Forsikring dele ut reflekser ved flere steder i Oslo og omegn. Målet er å skape oppmerksomhet rundt viktigheten ved bruk av refleks.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Codan Forsikring
Verkstedveien 3
0277 Oslo

06300http://www.codanforsikring.no

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring er en totalleverandør av skadeforsikringer til privatpersoner og næringsliv i Norge. Vi selger forsikringer innen primærområdene bil, hus, innbo og reise. Innenfor næring dekker Codan Forsikring hele bedriftens forsikringsbehov.

I Norge er vi 250 ansatte fordelt i Oslo og Bergen og ledes av Stefan Langva, Administrerende direktør.

Med Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark er vi et av Skandinavias største forsikringsselskap. Vi er en del av britiske RSA Group, ett av verdens ledende multinasjonale forsikringsselskaper med 9 millioner kunder i mer enn 100 land.

Les mer om Codan Forsikring

Følg saker fra Codan Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Codan Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Codan Forsikring

Reiseforsikring i forbindelse med terrorangrepet i Barcelona.17.8.2017 19:25Pressemelding

Codan Forsikring har utvidet reiseforsikringen. I tillegg til vanlige reisevilkår erstatter vi avbestilling for de som skal til Barcelona fra og med i dag og til og med 20. august. Endringer i forbindelse med evakuering De av våre kunder som ønsker evakuering og vil snarest mulig hjem til Norge får dekket ekstra kostnader tilknyttet dette til og med 20. august. Alle våre kunder som er berørt av hendelsen oppfordres til å ringe vår alarmsentral, SOS International, på telefon +45 70105050. Vi har i tillegg aktivert vår beredskap som vi justerer ut i fra trusselbildet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom