Codan Forsikring

Dette dekker ikke reiseforsikringen når du reiser til utlandet

Del

Ikke la en standard reiseforsikring bli en sovepute denne sommeren. Det er ikke sikkert den dekker alle dine behov.

Sørg for at du har riktig forsikring før du reiser på sommerferie.
Sørg for at du har riktig forsikring før du reiser på sommerferie.

Når vi gleder oss til sommerferien, er det lett å glemme å gjøre en vurdering av eget forsikringsbehov. Det kan bli kostbart.

– Hver sommer blir vi kontaktet av folk som har vært uheldige på utenlandsferie. Vi kan hjelpe de fleste, fordi de har riktig forsikring. Andre blir ikke tilstrekkelig kompensert, enten fordi de har kommet ut for noe som reiseforsikringer ikke dekker, eller de har feil reiseforsikring, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

Dekkes ikke av reiseforsikringen
Det hender at nordmenn i utlandet opplever hendelser som vanligvis ikke dekkes av en reiseforsikring:

  • Sykdom som var kjent før reisen, dekkes ikke av reiseforsikringen. Det gjør derimot sykdom som oppstår under reisen.
  • Kansellerte flyvninger på grunn av arbeidskonflikt eller bemanningsproblemer hos flyselskapene, dekkes ikke av forsikringsselskapet. I slike tilfeller er det flyselskapene som er ansvarlige overfor kundene.
  • Avbestilte reiser på grunn av samlivsbrudd eller uvennskap dekkes ikke av reiseforsikringen. Reiseforsikringen dekker derimot avbestillinger ved akutt sykdom eller ulykker.
  • Gjenstander du har mistet eller glemt, dekkes vanligvis ikke av reiseforsikringen. Derimot dekker reiseforsikringen tyveri.
  • Reiser over lang tid, kan hende går utover rammene for din reiseforsikring. Sjekk antall dager du er forsikret gjennom ditt forsikringsselskap.
  • Ulykker som følge av aktiviteter med høy risiko, som for eksempel fjellklatring, sportsdykking og fallskjermhopping dekkes vanligvis ikke av reiseforsikringen.

Gjelder forsikringen hele familien?
Når du velger reiseforsikring, er det viktig å tenke på hvem den skal gjelde for.

– Du kan velge å kjøpe en forsikring som bare gjelder for deg, eller du kan ha reiseforsikring for hele familien. Dersom reisen blir avbrutt på grunn av sykdom eller bagasjen blir forsinket eller borte, er det viktig at alle i reisefølge blir dekket av reiseforsikringen. Du må sørge for at du har riktig reiseforsikring før du reiser. Det er for sent når du står på flyplassen og oppdager at bagasjen er borte, sier Persson. 

Hvor god dekning trenger du?
Når du har ordnet forsikring for hele familien, er det fornuftig å vurdere om en standard reiseforsikring er tilstrekkelig, eller om du har behov for en forsikring med ekstra dekning, som de fleste forsikringsselskaper tilbyr.

– Gå gjennom vilkårene til forsikringsselskapene. Reiser du med dyre gjenstander, kan det være at du behov for en reiseforsikring med særlig god dekning. Mange ønsker dessuten større erstatningsbeløp ved ulykker og skader, og da er pluss-forsikring fornuftig, sier Persson.

Kontakter

Bilder

Sørg for at du har riktig forsikring før du reiser på sommerferie.
Sørg for at du har riktig forsikring før du reiser på sommerferie.
Last ned bilde

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Codan Forsikring
Verkstedveien 3
0277 Oslo

06300http://www.codanforsikring.no

Codan Forsikring er en totalleverandør av skadeforsikringer til privatpersoner og næringsliv i Norge. Vi selger forsikringer innen primærområdene bil, hus, innbo og reise. Innenfor næring dekker Codan Forsikring hele bedriftens forsikringsbehov.

I Norge er vi 250 ansatte og ledes av Stefan Langva, Administrerende direktør.

Sammen med Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark er vi et av Skandinavias største forsikringsselskap. Codan eies av RSA Group, ett av verdens ledende multinasjonale forsikringsselskaper med 9 millioner kunder i mer enn 100 land.

Følg saker fra Codan Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Codan Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Codan Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom