KPMG

Detaljhandel anno 2018 – globale trender

Del

Global Retail Trends tar for seg de viktigste trendene som påvirker konsumvarehandelen i 2018, og belyser hvordan noen aktører har tatt forsprang i et marked som er mer konkurransedrevet og mettet enn noensinne.

De fem største trendene innen handel og konsum i 2018:

  1. Kundeopplevelse
  2. Kunstig intelligens
  3. Den bevisste forbrukeren
  4. Fremtidens detaljhandel
  5. Øst vs. Vest

Kundeopplevelse

Kundereisen er viktigere enn noen gang og forhandlere kjemper om å skille seg ut i et utfordrende og mettet marked. Som en konsekvens av dette vil kundeopplevelse være den nye målestokken for hvordan virksomheter kan måle sin suksess.

Kunstig intelligens

Kunstig intelligens vil få større innflytelse på kjøpsprosessen og kundeopplevelsen i tiden fremover, med forventninger om at 85 prosent av alle transaksjoner vil være basert på kunstig intelligens innen 2020. Allerede i 2018 blir AI-baserte løsninger distribuert i stor skala.

Den bevisste forbrukeren

Den bevisste forbrukeren baserer sine kjøpsmønstre på mange ulike faktorer, langt utover priskategorier. Millenniumsgenerasjonen sitter i høysetet for denne trenden som påvirker forhandlere og stadig stiller større krav til måten en virksomhet opererer på.

Fremtidens detaljhandel

Fremtidens detaljhandel har utfordret og vil fortsette å utfordre forhandlere verden over. Den har et langt større nedslagsfelt enn først antatt, og vi befinner oss nå i skjæringspunktet mellom forbrukerens forventninger og teknologiens muligheter.

Øst vs. Vest

Sammenstillingen mellom øst og vest vil fortsette å dominere detaljhandelen i årene fremover. I Kina, som tidligere var kjent for å adaptere vestlige forretningsmodeller til lokale markeder, skjer det nå en enorm fremvekst av nye plattformer som tar det asiatiske markedet med storm.

Les hele rapporten her eller gå inn på kpmg.no.

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om KPMG

KPMG
KPMG
Sørkedalsveien 6
0369 Oslo

+47 04063https://kpmg.no

KPMG er et globalt nettverk med selskaper som leverer profesjonelle tjenester innenfor revisjon, regnskap, rådgivning, skatt, avgift og forretningsjus. KPMG har rundt 207.000 ansatte i 153 land og i KPMG Norge jobber det mer enn 1200 ansatte fordelt på 25 kontorer. Fageksperter fra ulike forretningsområder og bransjer jobber side om side for å levere fremtidsrettede og innovative prosjekter som skaper verdi for virksomheter i privat og offentlig sektor. 

Følg saker fra KPMG

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KPMG på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KPMG

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom