NOPA

Dagny, Charlotte Dos Santos og Henrik The Artist fikk NOPA-stipendet under by:Larm

Del

NOPA-stipendet gis til unge, lovende låtskrivere, og består av et diplom og 20 000 kroner til hver. Stipendmottakerne kommer garantert til å prege norsk musikkliv fremover.

Dagny. Foto: Eleanor Hardwick
Dagny. Foto: Eleanor Hardwick

NOPA, Norsk forening for komponister og tekstforfattere, har gitt sine tre NOPA-stipender for 2015 til Dagny, Charlotte Dos Santos og Henrik The Artist. Alle de tre stipendmottakerne fikk tildelt prisene like før sine konserter under by:Larm i Oslo torsdag kveld. Bare minutter etter at hver og en ble overrasket med nyheten om at de hadde blitt tildelt stipendet, gikk de opp på scenen og leverte forrykende show. Sammen speiler de bredden i det norske repertoaret og de leverer alle musikk i absolutt verdensklasse.

Tidligere har blant andre det nå internasjonale fenomenet Aurora Aksnes fått stipendet.

Juryen besto i år av de kjente låtskriverne Torgny Amdam, Silja Sol Dyngeland, Mats Lie Skåre og Hedvig Mollestad Thomassen.

NOPA-stipendet ble opprettet av NOPAs styre i 2013. Stipendet deles ut til unge låtskrivere som kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Stipendet består av et diplom og kr 20.000. De første tre stipendene ble delt ut under by:Larm 2014. Stipendkomiteen består av fire komponister/tekstforfattere som skal speile en bredde innen tekst og musikk. Tre av stipendkomiteens medlemmer rekrutteres blant de nyeste NOPA-medlemmene.


----------------
--------------
MER INFORMASJON:


JURYENS BEGRUNNELSER

CHARLOTTE DOS SANTOS
Charlotte Dos Santos representerer noe nytt, men med noe gammelt og knitrende på slep. Innenfor den sjelfulle neo-soul tradisjonen kan man se for seg Dos Santos gå langs en elv der både Billie Holiday og Amy Winehouse har gått før henne. De seige elektroniske beatsene og tidvis sterke afro-cuban-referansene, gir musikken et distinkt preg. Med en skeiv touch på melodier og arrangement skaper Dos Santos en både smooth og spennende lytteropplevelse. Musikken er både dansbar og lyttbar, fremført av en troverdig stemme som bringer noe nytt på bordet, men som samtidig nikker respektfullt mot de grunnleggende afro-amerikanske musikksjangrene som jazz og latin.

https://soundcloud.com/charlottedossantos


 
DAGNY
Med et solid og klassisk pop-håndverk i bunnen, trer DAGNY frem med en troverdig og distinkt sangstemme som fenger øret umiddelbart. Det låter tidløst, samtidig som det låter oppdatert og kontemporært. Vi har å gjøre med sterk låtskriving som ikke behøver å pakkes inn i fancy studiotricks. Låta «Backbeat» kan sende tankene til artister som Tove Lo eller Taylor Swift, samtidig kan man høre for seg helt andre artister fremføre låta. Med låtskrivertalentet og stemmen til DAGNY, kan hun tre inn i mange typer lydbilder fremover, dette er en av grunnene til at det blir spennende å følge med på henne det neste året!

https://soundcloud.com/dagnymusic

Pressefoto: https://www.dropbox.com/sh/cadu5v9t71dsibh/AAB4cf7_js3UhAjzaLnUDR8aa?lst


 
HENRIK THE ARTIST
I mylderet av Producer/DJ-artister, er det sjeldent man kommer over et uttrykk som er så til de grader lekent og overskuddspreget som Henrik The Artist sitt utrykk. Dette er musikk som nikker med stor selvfølge til et vell av referanser; innenfor samme låta kan man eksempelvis høre referanser til både 80-talls stadion heavy og minimalistisk techno. Juryen bet seg merke i den gjennomgående entusiasmen som ligger i låtene til Henrik the artist. Man skal være rimelig forknytt for å ikke bli oppstemt av Henrik The Artist sin genuine og uanstrengte evne til å spre godt humør! Med et øre for finurlige detaljer holder han på lytterens oppmerksomhet fra første til siste sekundi låtene sine.

https://soundcloud.com/henrik-the-artist

Se alle de tidligere vinnerne her

Kontakter

Bilder

Dagny. Foto: Eleanor Hardwick
Dagny. Foto: Eleanor Hardwick
Last ned bilde

Lenker

Om NOPA

NOPA
NOPA
Kongens gate 24
0153 Oslo

http://www.nopa.no
NOPA er en forening for profesjonelle låtskrivere. Vi arbeider hele tiden for å løfte frem norsk musikk på alle språk, både i radio, TV og i strømmetjenestene. Gjennom vårt musikkpolitiske arbeid forbedrer vi arbeidsvilkårene for alle norske opphavere. Akkurat nå er vi over 950 medlemmer og vi rekrutterer stadig nye, unge låtskrivere.