OBOS

Bygger vannkraftverk i Jondal

Del

OBOS Energi starter nå byggingen av sitt hittil største vannkraftverk.

OBOS, gjennom OBOS Energi AS, styrker sin satsing på vannkraft i Hordaland. I 2016 inngikk selskapet en aksjekjøps- og fallrettsleieavtale med grunneierne ved Herand Kraft AS.

Herand Kraftverk ligger i Jondal kommune i Hordaland. Kraftverket skal produsere cirka 78 GWh, som er nok til å dekke et årlig strømforbruk for 7800 OBOS-leiligheter. Byggingen starter i november og kraftverket vil etter planen stå klart høsten 2020. 

Vil bli klimanøytrale

– Innen sommeren 2019 forventer vi å produsere strøm tilsvarende forbruket til 19 000 gjennomsnittlige OBOS-leiligheter. Det er et viktig skritt på veien mot å bli klimanøytrale, sier Marius Asheim, daglig leder OBOS Energi.

I Veitastrond i Luster kommune bygger OBOS i dag to kraftverk; Eldelvi og Svardøla. Disse forventes å ferdigstilles i løpet av høsten 2018. OBOS har allerede fem kraftverk i drift i Kvitno, Langedal, Strupen, Bråberg og Espeelvi med en samlet produksjon på 70 GWh.

I tillegg er det påbegynt anleggsarbeider ved tre nye vannkraftverk i Fjærland, i Sogndal kommune, som får navnene Botna, Skeidsflåten og Tverrdalselvi. I løpet av det neste året skal hele åtte vannkraftverk settes i drift.

Vannkraft langs Hardangerfjorden

Jondal er en kommune ved Hardangerfjorden i Hordaland med litt over 1000 innbyggere. Her finner man også deler av Norges tredje største isbre, Folgefonna.Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 450 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom