Lederne

Brudd for sokkelansatte

Del

Arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass ga for tredje år på rad et tilbud på sokkeloppgjøret som ikke ville opprettholdt kjøpekraften. – Vi kan ikke akseptere at våre medlemmer nok en gang mister kjøpekraft, sier forbundsleder Audun Ingvartsen i arbeidstakerorganisasjonen Lederne i en kommentar.

Forhandlingene mellom Lederne og Norsk olje og gass på sokkeloverenskomsten startet mandag 22. mai. Det ble brudd på kvelden 23. mai. Ledernes krav var 3,5 prosent på generelt tillegg og 4 kroner på skifttillegg med konferansetid.

– Vi er helt uenige i at Norsk olje og gass bruker lønnsmatrisen for forpleining og boring som beregningsunderlag for det generelle tillegget på dette oppgjøret. Våre medlemmer går på operatøravtalen. Den skal ligge til grunn for lønnsberegningen, understreker Ingvartsen.

– Vi kan ikke akseptere en lønnsnedgang for våre medlemmer nå når pilene snur etter at vi gjennom flere år har bidratt til sterk moderasjon og samarbeid i krisetider.

Forundret over Industri Energi
LO-forbundet Industri Energi signerte protokollen mens forhandlingene fortsatt pågikk. Det skapte forundring.

– Jeg registrerer at Industri Energi ikke ønsket å samarbeide, og at deres nye forbundsleder ga klar tilbakemelding om at skifttillegget for helkontinuerlig skiftarbeidere ikke er viktig for de å prioritere. Begge deler er skuffende, sier Ingvartsen.

Kun Lederne har streikerett
Årets oppgjør er et mellomoppgjør, som betyr at det bare forhandles om lønn. Dette til forskjell fra hovedoppgjørene hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene.

Lederne vil raskt starte prosessen med å kontakte Riksmekleren, samt melde plassoppsigelse. Det er kun Lederne som har streikerett og mulighet til å gå til mekling, siden de andre forbundene sa fra seg streikeretten i forkant av oppgjøret.

Forhandlingsutvalget vil samles onsdag 24. mai, og kommer med ytterligere informasjon etter det møtet.

Nøkkelord

Kontakter

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50http://www.lederne.no

Organisasjonen for Norges ledere og betrodde ansatte

Lederne er fag- og interesseorganisasjonen for deg som har en ledende eller betrodd stilling i privat eller offentlig sektor. Vi er her for å inspirere deg, hjelpe deg med dine rettigheter og støtte deg i lederrollen din. Over 17.000 ansatte i vel 1.200 bedrifter har valgt Lederne som sin partner for individuell service, rådgivning, utvikling, forhandlingsservice og juridisk støtte.

Lederne ble stiftet i 1910 og er partipolitisk uavhengig. Organisasjonen har avtaler med de fleste arbeidsgiverorganisasjoner, og tilbyr blant annet omfattende støtte til kurs og etterutdanning, attraktive forsikringer for medlemmet og familien samt økonomisk støtte ved arbeidsledighet.

Følg saker fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom