Kulturminnefondet

Borgengårdens barokkutsmykking reddes!

Del

Kulturminnefondet gir et tilskudd på kroner 300 000,- til Borgergården i Skien. Tilskuddet skal bidra til sikring av utsmykking og fasadekrone.

Villaen ble tegnet av en ung Finn Knudsen og oppført i år 1896 under byggmesteren Svend Sigursen. Borgengården er et tydelig landemerke i Skien sentrum. I 1903 fikk bygningen et tilbygg med en sideportal og et tårn.

Pressen inviteres: Onsdag 21. november kl. 19.00 kommer Einar Engen fra Kulturminnefondet til Borgengården for å informere om søknadsordningen til verneverdige objekter, samt overrekke tilsagnsbrevet. Det vil også bli omvisning i bygningen. 

Borgengården er et tydelig og viktig landemerke i Skien sentrum.  Den omfattende barokkutsmykkingen på villaens østfasade vitner om hvordan den nye rikdommen i Norge under industrialiseringen kom til utrykk i byggeskikken på 1800-tallet.

I vurderingen til styret i Kulturminnefondet vektlegges den høye kulturminneverdien, i likhet med byggets tilgjengelighet og historikk.

Tidligere har villaen vært utleid som kontorer, noe som også er planlagt videre. Bygget ligger sentralt til, hvor den karakteristiske fasaden vender mot en viktig ferdselsåre gjennom byen. Eier ønsker også å finne metoder for å åpne huset mere for allmennheten.

«Kulturminnefondet har ei veiledende ramme for straks- og sikringstiltak på kr 50 000. I denne saken innstilles det likevel til et større beløp, på grunn av den betydelige kulturminneverdien og at det haster å gjennomføre tiltakene i høst for å hindre ytterligere skader.», forteller Simen Bjørgen, direktør i Kulturminnefondet.

Nøkkelord

Kontakter

Om Kulturminnefondet

Kulturminnefondet
Kulturminnefondet
Bergmannsgata 17
7374 Røros

73 10 36 00http://www.kulturminnefondet.no

Kulturminnefondet er et lavterskeltilbud og en rendyrket tilskuddsordning for private eiere av verneverdige kulturminner. Vi skal bidra til at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer bevares, så de kan benyttes som grunnlag for framtidig opplevelse, utvikling og verdiskaping.

For å få støtte må eier søke oss. Midlene blir fordelt gjennom vedtak gjort av Kulturminnefondets styre.

Les mer på våre nettsider.

 

Følg saker fra Kulturminnefondet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturminnefondet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturminnefondet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom