Opplysningskontoret for frukt og grønt

Boken Førsteklasses mat er å vei til skolen

Del

Travel dager, middagsstress og kjedelige matpakker? Sånn trenger det ikke å være. Hjelpen er på vei til en barneskole nær deg. Førsteklasses mat er en gratis inspirasjonsbok til førsteklassinger og deres foreldre, og i disse dager sendes de første 25 000 bøkene ut i landet.

Boken Førsteklasses mat inneholder enkle råd og tips for å fargelegge alle dagens måltider. Maten blir fargerik, variert og den både smaker og gjør godt.
Boken Førsteklasses mat inneholder enkle råd og tips for å fargelegge alle dagens måltider. Maten blir fargerik, variert og den både smaker og gjør godt.

- Alle landets barneskoler ha fått anledning til å bestille boken til sine elever, og 757 skoler har gjort det, forteller Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. I denne boken er vanlig norsk mat gjort litt grønnere, litt mer fargerik og litt mer næringsrik.

Norske barn spiser for lite frukt og grønt. 9 av 10 fireåringer i Norge spiser mindre enn «5 om dagen». Gode mat- og spisevaner, som etableres tidlig, gir barna de beste forutsetninger.

Vi spiser 1 825 måltider i året – litt frukt og grønt til alle dagens måltider gjør maten fristende. Barn er nysgjerrige og lærevillige, og de er glade i å være med å hjelpe til. Både matlagingen og måltidet kan være en hyggelig tid på dagen hvis vi planlegger litt i forkant.

Bruk boken som inspirasjon for å gjøre de små, men viktige grepene i hverdagen.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no.

Bilder

Boken Førsteklasses mat inneholder enkle råd og tips for å fargelegge alle dagens måltider. Maten blir fargerik, variert og den både smaker og gjør godt.
Boken Førsteklasses mat inneholder enkle råd og tips for å fargelegge alle dagens måltider. Maten blir fargerik, variert og den både smaker og gjør godt.
Last ned bilde
Boken Førsteklasses mat er en gratis inspirasjonsbok til førsteklassinger og deres foreldre.
Boken Førsteklasses mat er en gratis inspirasjonsbok til førsteklassinger og deres foreldre.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00http://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Dog ønsker vi å fremheve fordelene ved produksjon av frukt og grønnsaker i Norge. Vår hovedstrategi er å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning.

Matglede, sammen med helse og ernæring står sentralt i vårt budskap. Det er en stor utfordring å få fortalt at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker er avgjørende for et sunt levesett. Norske forbrukere i alle aldre er vår viktigste målgruppe.

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Circle K Økern ble norgesmester i sunn fastfood 201722.9.2017 18:08Pressemelding

Juryen har i sin vurdering av årets finalister lagt vekt på at måltidet eller retten som vinner skal kunne bidra til at forbruker får i seg minst én porsjon av de anbefalte 5 om dagen. I tillegg er konsept og salg viktige faktorer. – Totalbildet av stasjonens konsept, i tillegg til bredt utvalg, god smak og pris, gjør at Circle K Økern tar tittelen som Norgesmester i årets konkurranse, sa kokk Mona Halvorsen under kåringen. Hun har sittet i juryen sammen med ekspert på kundeopplevelse, Anders Åmot, ernæringsfaglig rådgiver hos OFG, Cathrine Øverås Frisvold, og juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom