Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic arrangerer mentorprogram med anerkjent billedredaktør

Del

For tredje gang arrangerer Bilder Nordic School of Photography ART & STORYTELLING; et mentorprogram veiledet av Cheryl Newman.

Cheryl Newman
I høst arrangerer Bilder Nordic for tredje gang et mentorprogram ledet av den internasjonalt anerkjente billedredaktøren og kuratoren, Cheryl Newman. Newman er en uavhengig fotograf, kurator og konsulent i London. Hun er en stipendiat fra Royal Photographic Society og leder av den prestisjetunge RPS Photographic Awards. I mer enn femten år var hun billedredaktør for det britiske Telegraph-magasinet der hun løftet profilen til bladet, som var ledende innen intelligent og oppfinnsom bruk av fotografi over hele verden.

-The mentor program I run in conjunction with Bilder Nordic is unique within Norway. As an editor, writer and educator of photographer my experience within the industry is exceptional. The 15 years I spent as photography director of the award-winning Telegraph magazine has given me access to many of the worlds most renowned photographers, publishers and gallerists and my work as both a curator and artist has enriched my experience within the photographic community. I am committed to working with young and emerging talent and gave many acclaimed photographers their first commissions including Capa Gold medal winner Marcus Bleasdale, sier Cheryl Newman.

 

Lær å presentere arbeidene dine
Bilder Nordics mentorprogram, ART & STORYTELLING, er spesialisert for deg som ønsker veiledning i å forme en profesjonell portefølje med en distinkt fotografisk identitet, eller som arbeider med et langtids-prosjekt som trenger en presentasjonsform. I tillegg vil programmet forberede deg på hvordan du går frem i kontakten med billedredaktører for å sikre deg oppdrag. Dette mentorprogrammet er ment for fotografer med arbeidserfaring, deg som allerede har en fotoutdanning eller deg som er en svært erfaren entusiast. Du bør inneha en solid mengde arbeider og et ønske om å avansere til et internasjonalt, profesjonelt nivå. Programmet er ikke sjanger-definert og kan også passe for deg som er i prosess med et langtids-prosjekt hvor du trenger veiledning i videreutvikling og presentasjon.

 

Unik mulighet
Ved å delta på dette programmet vil du få en unik mulighet til å forme din portefølje på en måte som kvalifiserer for visning i internasjonale portefølje-reviews og på profesjonelle arenaer, sier Einar Sira som deltok på mentorprogrammet våren 2015. – Da jeg deltok på mentorprogrammet, hadde jeg en gigantisk portefølje med 5 års uredigert arbeid. Rådene og inputen jeg fikk var uvurderlig, og jeg fikk veiledning fra fotografer som er en del av den internasjonale fotografbransjen. Etter at mentorprogrammet var ferdig, fortsatte jeg å jobbe med Cheryl. Vi dro sammen til et antall gallerier der hun introduserte meg for viktige folk i bransjen. I 2016 kontaktet hun meg og sa at hun hadde funnet et galleri som var veldig interesserte i arbeidet mitt, og i mai 2016 ble jeg invitert til å sende inn bilder til FIXphoto via LA Noble Gallery i London. Etter denne utstillingen er jeg nå representert av Laura Noble i UK.

Gjester
Mentorprogrammet inkluderer tre formelle, internasjonale gjester, både anerkjente fotografer som Andrea Gjestvang og Sian Davey, og viktige bransjeaktører, som Hannah Watson - lederen for samtidsgalleriet TJ Boulting og forlaget Trolley Books. I tillegg møter deltagerne flere uformelle lokale aktører. En av gjesteforeleserne i programmet er Andrea Gjestvang. Gjestvang er en prisvinnende norsk dokumentarfotograf, blant annet kjent for sine nære portretter av de overlevende fra Utøya. Med en intim fotografisk tilnærming utforsker Andrea politiske og sosiale problemer som ofte er knyttet til ungdommens liv. I 2012 avsluttet hun «One Day in History», med portretter av de unge overlevende i massakren på Utøya 22.07.11. Prosjektet fikk internasjonal anerkjennelse, blant annet den prestisjetunge L’Iris d’Or / Sony verdensfotograf av 2013. Gjestvang ble valgt for Joop Swart Masterclass (2010) og PDNs 30 nye og nye fotografer til Watch (2012) og hun har vunnet Picture of the Year Norway (2013). Hun har i tillegg hatt flere utstillinger, har forelest ved flere skoler, skriver om fotografi for Norsk Journalistforening, leder debatter og holder workshops for skolebarn. Ønsker du mer informasjon om henne og de andre foreleserne, kan du lese mer om programmet på Bilder Nordics nettsider.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography
Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

24 14 66 80http://www.bildernordic.no

Om Bilder Nordic School of Photography  
Bilder Nordic School of Photography er en offentlig godkjent fagskole. Skolen ble grunnlagt i 2005 og regnes i dag som Nordens største fotoskole, med rundt 150 aktive studenter til enhver tid. Bilder Nordic er en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonalt renommé, takket være engasjerte studenter, lærere og et sterkt nettverk av fotografer, billedredaktører og andre bransjeaktører som er involvert i skolen.

Følg saker fra Bilder Nordic School of Photography

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bilder Nordic School of Photography på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bilder Nordic School of Photography

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom