Den Norske Opera & Ballett

Ballettelevene viser hva de kan

Del

Over 100 glade dansere i alderen 8–16 står på scenen når Ballettskolen ved Operaen inviterer til sin årlige elevforestilling.

Fra Ballettskolens elevkonsert 2015. Foto: Jørg Wiesner
Fra Ballettskolens elevkonsert 2015. Foto: Jørg Wiesner

Ballettskolens elevforestilling byr på danseperler, talent så det monner og stor danseglede. De unge danserne oppsummerer et snart fullført skoleår ved å vise nye koreografier innen klassisk ballett, moderne dans og karakterdans. Det blir også utdrag og variasjoner fra balletter som Den Hvite Rosen, Svanesjøen, Giselle og Paquita, danset av talentene fra ballettlinja ved Ruseløkka skole. Publikum kan vente seg fargerike og energiske fellesnummer fra de yngre elevene og imponerende soloinnslag fra de eldste.  

«Ved siden av å delta i Nøtteknekkeren til jul, er dette årets høydepunkt for mange av elevene våre. Barna har trent i mange uker for å finpusse innslagene og vise frem alt de har lært det siste året. Elevforestillingen er en fest for hele Ballettskolen», sier ballettskolesjef Knut Breder.

Barna og tenåringene i Ballettskolen får ikke bare gleden av å stå på scenen i selveste Operaen, men drar også nytte av hele apparatet som finnes på huset. Systua syr kostymer, verkstedene lager kulisser, lysdesignere og teknikere hjelper til for å skape scenemagi som kan konkurrere med de profesjonelle forestillingene på Hovedscenen.

Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett startet opp i 1965, og har gjennom 50 år vært Norges ledende skole for utdanning i klassisk ballett. Målet er å gi barna en grundig og omfattende utdanning innen klassisk ballett, gjennom et tilbud som holder et svært høyt nivå, også i internasjonal sammenheng. Mange av Norges fremste dansere tok sine første trinn i Ballettskolen, og flere danser i dag i Nasjonalballetten eller anerkjente kompanier i utlandet. 

Premiere, Scene 2 torsdag 11. mai kl 18:00

 

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuer og pressebilletter, vennligst kontakt:

Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby
E-post: omv@operaen.no
Telefon: 97076610

Bilder

Fra Ballettskolens elevkonsert 2015. Foto: Jørg Wiesner
Fra Ballettskolens elevkonsert 2015. Foto: Jørg Wiesner
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom