Hæren

Army Summit 2016 - Menneske og Maskin - Fremtidens Slagmark

Del

Menneske og Maskin – Fremtidens Slagmark. Årets Army Summit vil bli avholdt i Ridehuset, Akershus festning i Oslo 20. september.

Innledere:

Mennesker, kunstig intelligens og hardt stål flettes sammen på fremtidige slagmarker. I et stadig økende tempo transformeres ”science fiction” til ”science fact”. Vil utviklingen av maskiner og teknologi endre krigens uttrykk? Det vil det! Men når, hvor, - og hvordan?

Army Summit 2016 tar sikte på å belyse debatten rundt fremtidig landmakt og rollen som soldat med en stadig mer avansert teknologi tilgjengelig.

Den nye virkeligheten kommer ikke bare med trusler og utfordringer, den innebærer også mange muligheter. Den norske hæren ser mot fremtiden. Vi øker vårt fokus på innovasjon og utnyttelse av moderne teknologi, hånd i hånd med et dypt menneskelig fokus og kunnskap om kompleksiteten i moderne konflikter.

Army Summit 2016 utforsker disse tema. Konferansen vil opprettholde et nøkternt perspektiv på realiteter "på bakken"; som i mange deler av verden er, og vil fortsette å være, gammelt materiell og konservativ utvikling innen militær tenkning. Vi vil sammenligne disse realitetene med de fremste teknologiske trender og erfaringer fra verdens ledende eksperter - fra holistisk operasjoner, til løse nettverk og kunstig intelligens. Hvordan det gamle og det nye møtes.

Hvor mye kan vi tillate oss selv å stole på teknologien? Er det mulig å løse moderne oppdrag uten å omfavne de mest høyteknologiske løsninger? Hvor går våre etiske og juridiske grenser, både i form av å akseptere risiko og i bruk av vold gjennom teknologi?

Disse og mange andre temaer vil bli utredet på årets Army Summit hvor blant andre generalløytnant HR McMaster, kåret av Time Magazine som en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer, og den prisbelønte forfatteren David Kilcullen vil diskutere den fremtidige rollen til landmakt i en stadig mer kompleks verden.

Media er velkommen, og du vil finne mer informasjon og kan registrere deg her:

https://forsvaret.no/en/newsroom/calendar/armysummit

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Hæren

Hæren
Hæren
Hærstaben, Rusta leir
9325 Bardufoss

+47 03003https://forsvaret.no/hæren

Følg saker fra Hæren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hæren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hæren

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom