FafoFafo

Arbeidstakere i skyggen av det grønne skiftet

Del

Hvordan koble økonomisk vekst med anstendig arbeid og mindre ulikhet? I Norge har debatten om bærekraftsmålene i hovedsak dreid seg om «det grønne skiftet», og det har vært liten oppmerksomhet rundt arbeidstakernes rettigheter. Dette er tema på en Fafo-frokost i morgen, 12. juni, som arrangeres i samarbeid med FN-sambandet i Norge.

Næringslivsvennlige rammebetingelser har lenge vært med på å undergrave arbeideres rettigheter og ført til en forverring av arbeidsforhold i mange land. Nå er det imidlertid mange som ser på bærekraft som en forretningsidé.

FNs åttende bærekraftsmål kombinerer økonomisk vekst, full sysselsetting og anstendig arbeid. Er dette en realistisk kombinasjon?

Det er utvilsomt dilemmaer mellom ulike bærekraftsmål, sett fra arbeidslivets ståsted.

Anne-Beth Skrede fra LO, Jon Vea fra NHO og Inge Herman Rydland fra Utenriksdepartementet møtes til debatt, som ledes av Anne-Cathrine Uteng da Silva fra FN-sambandet.

Det blir forskerinnlegg fra Svein Erik Stave og Mark Taylor fraFafo og Camilla Houeland fra Noragric, NMBU.

Nøkkelord

Lenker

Om Fafo

Fafo
Fafo
PB 2947 Tøyen
0608 Oslo

+47 22088600http://www.fafo.no/

Forskningsstiftelsen Fafo er et av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsmiljøer. Fafo ble etablert i 1982 og har til formål å utvikle kunnskap om deltakelse, levekår, demokrati, utvikling og verdiskapning. Basert på høye forskningsetiske og metodiske standarder er ønsket å bidra til samfunnsmessig fornyelse. Med et historisk utgangspunkt i norsk fagbevegelse er Fafos aktivitet basert på å levere kritisk og handlingsorientert forskning om arbeidsliv og velferdspolitikk til sentrale beslutningstakere og beslutningsprosesser.
www.fafo.no

Følg saker fra Fafo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fafo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom