Norsk Arbeidsmandsforbund

ARBEIDSMANDSFORBUNDET STØTTER IKKE SKATTEFRADRAG FOR RENHOLD

Del

Norsk Arbeidsmandsforbund registrerer at det i Dagens Næringsliv og i en rekke andre medier feilaktig fremkommer at forbundet støtter en innføring av en ordning med skattefradrag for renholdstjenester i private hjem (RUT).

Nestleder og fungerende leder i forbundet, Anita Johansen presiserer at dette ikke medfører riktighet og at dette spørsmålet heller ikke har vært organisatorisk behandlet i forbundets organer.

Utspillet tidligere i uken, som gav indirekte støtte til Virkes utredningsalternativ til regjeringsforhandlingene, er knyttet til behovet for en bredere gjennomgang og kartlegging av situasjonen når det gjelder renhold i private hjem. Vår kamp for en seriøs renholds bransje er rettet mot svart omsetning, arbeidstakers rettigheter og ulovlig organisert virksomhet, og ikke skattelettelser og profitt, sier Johansen.

Nestlederen avviser derfor kontant alle påstander fra bl.a Frp og andre i dagens aviser om at Norsk Arbeidsmandsforbund, støtter eller går inn for en slik ordning. Vi ønsker å ivareta våre medlemmers interesser gjennom en rettferdig fordelingspolitikk som gagner arbeidsfolk. Forbundet tar derfor avstand fra det politiske spillet som nå fremkommer i mediene, fra høyresiden og andre i norsk politikk, om at vi som LO forbund støtter skattelettelser, sier Johansen til slutt.

Kontakter

Anita Paula Johansen, nestleder: Mobil 94186190

Brede Edvardsen, forbundsekretær: Mobil 40011107

Trond Erik Thorvaldsen, kommunikasjonssjef: Mobil 48036788

Om Norsk Arbeidsmandsforbund

Norsk Arbeidsmandsforbund
Norsk Arbeidsmandsforbund
Grubbegata 6
0179 Oslo

815 45 100http://www.arbeidsmandsforbundet.no

Norsk Arbeidsmandsforbund organiserer renholdere i privat sektor i Norge.

Følg saker fra Norsk Arbeidsmandsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Arbeidsmandsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Arbeidsmandsforbund

Opplæringskrav for vektere utsettes på ubestemt tid28.11.2017 11:14:42 CETPressemelding

Justisminster Amundsen utsetter gjennom uttalelser i media ikrafttredelsen av ny opplæringsplan for ordensvakter på ubestemt tid. Dette vitner om en total manglende respekt for en bransje som omfatter opp mot 15 000 ansatte som har jobbet i årevis for å få dette på plass. En av de viktigste grunnene til utsettelsen av denne viktige opplæringsplanen synes å være frykt for økte ølpriser og konsertbilletter. Dette er helt uakseptabelt sier forbundsleder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund, som forventer at justisminsteren nå rydder opp.

Dørvaktene rundt Youngstorget i Oslo avblåser streiken25.1.2017 09:29:07 CETPressemelding

Norsk Arbeidsmandsforbund leverte i juni 2016 inn krav om tariffavtale for dørvaktene ansatt i Youngstorvet Vertskap. Kravet ble trenert fra bedriftens side hvilket førte frem til møte hos Kretsmekleren for Østlandet den 12. januar. Ikke heller her ble kravet imøtekommet, noe som førte til varsel om plassoppsigelse fra 27. januar. Youngstorvet Vertskap er et selskap som kun leverer dørvakttjenester til en rekke populære utesteder i Oslo. De som eier selskapet og styrer det har og eierinteresser i en rekke av de samme utestedene de leverer tjenester til. Etter at varselet om plassoppsigelse ble levert sendte selskapet gjennom styreleder Stefan Johan Jansen ut tilbud om høyere lønn til de ansatte, men fremdeles under tarifflønn. Bedriften har og utøvet press på enkeltmedlemmer og uorganiserte for å få den til å trekke kravet om tariffavtale. Siste utspill fra bedriften er at dersom kravet opprettholdes vil bedriften legge ned og alle ansatte mister jobben. (Se vedlegg) Disse truslene har

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom