UiO - Det medisinske fakultet

Åpent seminar: Nye vaksiner, og behandling av kreft

Del
Hvordan kan vi stoppe den neste influensapandemien? Kan vi få immunsystemet til selv å angripe kreftceller? Møt toppforskere innen forskning på influensavaksiner og immunterapi mot kreft.
Hva blir fremtidens vaksiner mot influensa og kreft? Få svarene og møt toppforskerne. Foto: Yngve Vogt, UiO
Hva blir fremtidens vaksiner mot influensa og kreft? Få svarene og møt toppforskerne. Foto: Yngve Vogt, UiO

Toppforskere fra K.G. Jebsensentrene for forskning på influensavaksiner (JIV) og immunterapi mot kreft (JCIT) forteller om hvordan vaksiner redder liv, og hvordan immunsystemet kan manipuleres til å gjenkjenne og drepe kreftsvulster. Få ny innsikt gjennom populærvitenskapelige presentasjoner og spør forskerne direkte.

– Vaksiner handler ikke om tro og følelser – de handler om liv og død, sier professor Rebecca Cox. Hun gir deg forskning og fakta om hvorfor vi fortsatt trenger vaksiner.

En av de største truslene samfunnet står overfor i dag er dødelig pandemisk influensa. Forskningsgruppen til Bjarne Bogen har utviklet en ny type intelligente vaksiner som kan styre en del av influensaviruset direkte til de mest relevante immuncellene, og på den måten raskt indusere beskyttende antistoffer.

Kjetil Tasken, vinner av Kong Olav Vs Kreftforskningspris for 2016, forsker på mekanismer som kreftcellene bruker for å unnslippe immunsystemet vårt. Denne kunnskapen brukes nå til å utvikle en ny generasjon kreftbehandling.

– Vi er nå i en ny fase når det gjelder immunterapi mot kreft, sier professor og forsker Johanna Olweus. På Litteraturhuset vil hun presentere fremtidens immunterapi.

De populærvitenskapelige foredragene markerer at forskningen ved JIV og JCIT har fått forlenget finansiering fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. Velkommen til: Nye vaksiner, og behandling av kreft torsdag 17. august kl- 18.00 -20.00 på Litteraturhuset.

Program:

18.00 - 18.10 Åpning ved Sveinung Hole (daglig leder, Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen)

18.10 - 18.40 Hvorfor trenger vi fortsatt vaksiner? (professor Rebecca Cox, JIV)

18.50-19.20 Kreft og immunsystemet (professor Kjetil Taskén, JCIT)

19.30 - 19.45 K.G. Jebsensenter for forskning på influensavaksiner: Smartere og bedre vaksiner mot influensa (professor Bjarne Bogen)

19.45 - 20.00 K.G. Jebsen senter for immunterapi mot kreft: hvordan kan vi lure immunsystemet til å tro at kreft er en infeksjon? (professor Johanna Olweus)

For intervjuavtaler i forkant kontakt:

Johanna Olweus (senterleder JCIT): 900 54 934, johanna.olweus@medisin.uio.no

Bjarne Bogen (senterleder JIV): 473 35 212, bjarne.Bogen@medisin.uio.no

Rebecca Cox: 452 42 974, rebecca.Cox@uib.no

Kjetil Taskén: 908 60 759, kjetil.tasken@ncmm.uio.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hva blir fremtidens vaksiner mot influensa og kreft? Få svarene og møt toppforskerne. Foto: Yngve Vogt, UiO
Hva blir fremtidens vaksiner mot influensa og kreft? Få svarene og møt toppforskerne. Foto: Yngve Vogt, UiO
Last ned bilde

Lenker

Om UiO - Det medisinske fakultet

UiO - Det medisinske fakultet
UiO - Det medisinske fakultet
Klaus Torgårds vei 3
0372 Oslo

22 84 53 00http://www.med.uio.no

Det medisinske fakultet ble grunnlagt i 1814. Vi er landets eldste medisinske fakultet. Fakultetets undervisning og forskning spenner fra basale biomedisinske fag via kliniske fag til helsefag med en tydelig internasjonal profil. Fakultetet har høy aktivitet innen formidlingsvirksomhet og innovasjon.

Les mer om fakultetet

Følg pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det medisinske fakultet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye