Nærings- og fiskeridepartementet

Angelvik glad for å fortsette

Del

I ekstraordinært statsråd i ettermiddag presenterte statsminister Erna Solberg den nye, utvidede regjeringen. Fiskeriminister Per Sandberg og hans styrmann Roy Angelvik beholder ansvaret for fiskeri- og havbrukspolitikken.

- Jeg er veldig glad for at statsministeren og fiskeriministeren vil ha meg med videre, det er en tillitserklæring som jeg setter stor pris på. Fiskeri og havbruk er et viktig område for regjeringen, dette er en næring som vil være med på å trygge velferdsstaten og skape nye arbeidsplasser i årene som kommer, sier statssekretær Roy Angelvik (FrP).

Roy Angelvik ble utnevnt til statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet den 27. mai 2016. Han kom først inn i regjeringen som politisk rådgiver for fiskeriminister Per Sandberg i desember 2015. Angelvik har hovedsakelig arbeidet for fiskeriministeren og fulgt opp havbruksnæringen. Det skal han fortsette med, men i den nye, utvidede regjeringen vil han også jobbe mer med næringslivet og den nye næringsministeren, Torbjørn Røe Isaksen (H).

- Når regjeringen først tiltrådte i 2013 samlet vi Nærings- og fiskeridepartementet under ett tak. Det har bidratt til å løfte fiskeri- og havbruksnæringen, som har blitt mer synlig de siste årene. Jeg gleder meg til å jobbe mer med næringslivspolitikk, og håper at jeg kan fortsette jobben med å bygge broer, sier statssekretær Angelvik.

Angelvik har bakgrunn som kokk og kommer fra Hitra kommune i matfylket Trøndelag. Han er svært stolt av hjemfylket sitt.

- Trøndelag er et av de viktigste havbruksfylkene i Norge, her skapes det store verdier hver dag. Hav- og fjordområdene i Midt-Norge har gode forutsetninger for matproduksjon og teknologimiljøet ved NTNU og Sintef bidrar til at vi kan få frem det beste i havet. Framtidsutsiktene er svært spennende, sier Angelvik.

Roy Angelvik tok fagbrev som kokk i 1994, og arbeidet som kokk frem til 2001. Videre var han redaktør for kokeboken «Matgleder fra Trøndelag», som kom ut i 2002. Han har vært selvstendig næringsdrivende og drevet med catering og kantinevirksomhet i nærmere ti år. Ved siden av jobb har han vært aktivt involvert i Fremskrittspartiet i Sør-Trøndelag som lokallagsleder, fylkesleder og deretter kommunestyrerepresentant i Hitra Kommune i to perioder.

Kontakter

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom