Opplysningskontoret for brød og korn

Alle kan bake litt til jul

Del

Vi har samlet alt du trenger for å mestre julebaksten. Smarte tips og inspirasjon, massevis av gode oppskrifter på julekaker og julebrød og enkle bakevideoer som viser hvordan du gjør det. Alle kan nemlig bake litt til jul. Det viktigste er bakeglede, duften og julestemningen i huset og julekos med dine kjære.

Inviter til juleverksted

Det gir garantert julestemning, kvalitetstid med nære og kjære og du får unnagjort «nødvendige» juleforberedelser; kaker og julegaver i boks. For å gjøre det enklere for folk har vi samlet en liste over gode og enkle julekaker som er fine å bake sammen med flere. Her er kaker som egner seg å bake sammen.

Dette trenger du i skapet til jul

Skal du bake så trenger du noen basisingredienser som mel, egg, sukker, melk, smør, gjær eller bakepulver. Til julebaksten er det i tillegg noen ingredienser du bør ha i skapet. Her er listen over julens basisingredienser.

Bakte julegaver

Noe som alle blir glade for er smakfulle gaver bakt med kjærlighet. Om du er en flittig baker, trenger en rask og fin løsning eller skal bake med barna, vi har julegaver for enhver smak. Her er 11 tips til bakte julegaver.

Hvordan oppbevare julekaker?

Når du har vært så flittig å få 7 slag julekaker i hus, enten de er bakt eller kjøpt, så er det fint om de holder seg gode både på smak og konsistens hele julen igjennom. Noen kaker skal være myke, andre harde eller seige. Oppbevaringsmetode kan påvirke både smak og konsistens. Her er rådene for best mulig holdbarhet.

3 x julefrokost

Julen er egentlig en tid for å roe ned, til ettertanke og fine stunder med våre kjære. Men mange stresser nok mye med alt de skal rekke, fra vasking til gaver. Koble av julestress med en julefrokost. Basis for en god julefrokost er ferskt brød som passer til de ulike julepåleggene og gjerne en julekake som en søt avslutning. Her er 3 frokostmenyer for den travle, den med middels tid og mesterbakeren

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
PB 592 Sentrum
0106 Oslo

21 93 23 23http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Følg saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Skifte ut ribba med brød til jul?28.11.2014 11:26Pressemelding

Nei, så drastisk trenger du ikke gå til verks. I år har vi fått hjelp til å utvikle nye juleoppskrifter av det norske Bakerlandslaget, landslagskonditor Cathrine Nilsen, konditor og blogger Elin Vatnar Nilsen og tradisjonsbærer Bodil Nordjore. Jul er uten tvil en av de store bakehøytidene. Sju slag småkaker til jul, fruktkaker, krydderkaker, lefser, vørterbrød, smultringer og mange flere kjente og kjære julekaker blir bakt over hele vårt langstrakte land. Dette er vi Opplysningskontoret for brød og korn svært glade for, vi liker at folk baker eller kjøper alle slags julekaker.

Ernæringsmessig feil å kutte ned på brød19.9.2014 14:15Pressemelding

Selv om brød er en kilde for inntak av salt i kosten er det ikke lurt å kutte ned på det grove brødet. De offentlige kostholdsrådene anbefaler økt forbruk av grove, kornbaserte produkter. Problemet er ikke at folk spiser for mye grovt brød, men det motsatte. Selv om utviklingen går mot at det spises noe mer grovt og ekstra grovt brød, går dessverre totalforbruket av brød ned, sier daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom