Akademikerne

Akademikerne krever lokale lønnsforhandlinger i Oslo

Del

- Byrådet i Oslo har en ambisjon om å bli verdens «smarteste» by. Dette målet vil de aldri nå så lenge de beholder Norges mest gammeldagse lønnssystem, sier forhandlingsleder Erik Graff.

Onsdag åpnet lønnsoppgjøret i Oslo kommune.

- Vi forventer en solid reallønnsvekst for alle våre medlemmer, etter flere moderate år. Når Norge går bedre, skal det også gjenspeiles i oppgjøret, sier Graff.Oslo er den eneste kommunen i hele Norge der Akademikernes medlemmer ikke får forhandle lokalt. I 2016 gikk også staten over til et nytt lønnssystem for medlemmene.

- Lokale lønnsforhandlinger, der de ansatte lønnes etter innsats, kompetanse og resultater, er nødvendig for at kommunen skal være et attraktivt sted å jobbe. Systemet må endres dersom Oslo kommune skal lykkes i sine ambisjoner om å bli en grønn og innovativ by, og levere solide tjenester innen skole, barnevern og eldreomsorg, sier Graff.

En fersk rapport fra Samfunnsøkonomisk Analyse bestilt av Akademikerne peker på at deler kommunen sliter med å beholde viktig kompetanse som er bygd opp i kommunen over tid, og å rekruttere nødvendig kompetanse innen teknologi- og miljøfeltet.

- De ulike virksomhetene har ulike behov og utfordringer. Forhandlingene må skje på den på den enkelte arbeidsplass, slik at arbeidsgiver kan bruke lønn for å sikre seg nødvendig kompetanse. Oslo kommune står igjen ganske alene med en lite effektiv lønnspolitikk, sier Graff.

Forhandlingene skal være sluttført innen 1. mai.              

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Fridtjof Nansens plass 6
0160 OSLO

95 30 90 90http://www.akademikerne.no

Akademikerne er en arbeidstakerorganisasjon for langtidsutdannede. Organisasjonen ble stiftet i 1997. Medlemmene er yrkesorganisasjoner for folk med utdanning fra universitet eller vitenskapelig høyskole. Akademikerne består av 13 foreninger og disse har i alt ca 194 000 medlemmer.

Følg saker fra Akademikerne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademikerne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akademikerne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom