ACCIONA

ACCIONA VERDENS GRØNNESTE KRAFTSELSKAP FOR FJERDE ÅRET PÅ RAD

Del

I Norge er ACCIONA først og fremst kjent fra store veiprosjekter som Follo-banen, men det spanske selskapet er også en internasjonal gigant innen fornybar energi. ACCIONA Energy er det største energiselskapet i verden som opererer utelukkende innen fornybar energi, og har aktiviteter i over 20 land på fem kontinenter.

ACCIONA befester sin stilling som det grønneste kraftselskapet i verden i Energy Intelligence sin årlige rangering.

Rangeringen baserer seg på en vurdering av hundrevis av verdens fremste kraftselskaper og deres CO2-utslipp og installert fornybarkapasitet. I rapporten så trekker Energy Intelligence frem den stadig viktigere rollen som spesialiserte fornybarselskaper som ACCIONA spiller for å nå målet om å øke bruken av renere energiformer globalt.

De 100 selskapene står samlet for 3,370 gigawatt (GW) og rundt 50% av elektrisitetsproduksjonskapasiteten i verden. De europeiske selskapene gjør det sterkt og har fem selskaper blant topp 10, sammen med tre fra Kina og to fra USA. Etter ACCIONA er de grønneste selskapene China General Nuclear, Iberdrola (Spania), E.On (Tyskland), NextEra Energy (USA), Invenergy (USA), EDP (Portugal), China Energy Investment og Orsted Investment (Kina). Eneste norske selskap på listen er Statkraft på en 17. plass, men til de norske selskapenes forsvar så er vannkraft ikke en del av rangeringsgrunnlaget til Energy Intelligence.

Analysen viser at selskapene på listen hadde CO2-utslipp på under 500 kg/MWh i fjor (495 kg/MWh), mens det var på 565 kg/MWh i 2011. Vi ser også at fornybar energi (unntatt vannkraft) nesten har tredoblet seg, fra 116 GW i 2011 til 299 GW i dag. Energy intelligence påpeker rollen som europeiske kraftselskaper har spilt gjennom å endre sin produksjonskapasitet ved å legge til 35 GW vind og sol i perioden, samtidig som selskapene har solgt fossil produksjon tilsvarende 90 GW.

Kontakter

Bilder

Om ACCIONA

ACCIONA er en ledende leverandør av bærekraftige infrastrukturløsninger og fornybare energiprosjekter over hele verden. Tjenestetilbudet omfatter hele verdikjeden,fra design og utbygging til drift og vedlikehold. Selskapet har over 37 000 ansatte i mer enn 40 land, og har forpliktet seg til å bidra til økonomisk og sosial utvikling i de samfunnene selskapet arbeider. ACCIONA har som mål å være ledende i overgangen til en lavkarbonøkonomi gjennom å jobbe etter kriterier for kvalitet og innovasjonsprosesser, og på den måten oppnå effektiv ressursbruk og miljøhensyn i alle sine prosjekter.

I Norge er ACCIONA tilstede gjennom sin infrastrukturdivisjon. Som en del av et Joint Venture med det italienske entreprenørselskapet Ghella, ble ACCIONA i 2015 tildelt hoveddelen av tunnelarbeidet på Follobanen, det største samferdselsprosjektet i Norge.

Energy Intelligence har vært en ledende uavhengig leverandør av innsikt, analyse og pålitelige data i over 60 år.

Følg saker fra ACCIONA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ACCIONA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ACCIONA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom