ACCIONA

ACCIONA arrangerer innovasjonskonkurranse – oppfordrer norske gründere til å delta

Del

ACCIONA lanserer den andre runden av i'mnovation, en akselerator for infrastruktur og fornybar energi for oppstartsbedrifter. Gjennom i'mnovation #Startups-programmet, som er en del av selskapets nye åpne innovasjonsstrategi, søker ACCIONA å finne og fremme gründere som utvikler nyskapende teknologier og metoder innen infrastruktur, fornybar energi og servicesektorer.

i'mnovation er et banebrytende program i Europa. Det er fullført en vellykket første runde, hvor åtte startups lanserte ni pilotprosjekter ved hjelp av ACCIONAs forretningsenheter. I år søker ACCIONA oppstartsbedrifter som arbeider med teknologier som blockchain, Big Data, robotteknologi, energilagring, digitalisering av byggeprosesser, arbeidsflytstyring og smart mobilitet. De utvalgte oppstartsbedriftene vil utvikle et pilotprosjekt med støtte og finansiering fra ACCIONA. Påmeldingsfristen er 13. mai. Du kan melde deg på her: www.imnovation.com.

Gjennom sine seks forskjellige forretningsenheter, byr ACCIONA på en rekke utfordringer som oppstartbedrifter kan tilby sine løsninger på. Vinnerne annonseres i slutten av mai. De vil starte et tre måneders samarbeid med ACCIONAs eksperter for å utvikle pilotprosjekter som skal teste levedyktigheten av ideen i full skala. Etter den perioden, vil ACCIONAs eksperter vurdere muligheten for full oppstart.

ACCIONA ønsker å inkorporere nye teknologier i sine virksomheter for å overvinne tekniske utfordringer og forbedre selskapets konkurranseevne. Foreslåtte temaer dette året:

  • Utforming av fremtidens el-nett ved hjelp av teknologier som blockchain for å sikre sporing av energi, styring av etterspørselen og forbedring av sikkerheten i forsyningskjeden og effektivitet i opprinnelsesgarantien.
  • Nye teknologier for energilagring, utvikle nye løsninger som bruker kraftelektronikk i stedet for store litiumbatterier.
  • Nye materialer som er anvendbare for fotovoltaisk teknologi som gjør det mulig å optimalisere ressurser, redusere kostnader og øke verdiskapningen gjennom mer bærekraftige moduler.
  • Avansert styring av drift og vedlikehold i vind- og infrastrukturanlegg, med tanke på forutsigbart vedlikehold og arbeidsflytbehandling.
  • Tilknyttede prosjekter som samler sanntidsinformasjon for å ta avgjørelser på en enkel måte på grunnlag av hvert infrastrukturprosjektets utførelsesprosess.
  • Smart mobilitet, det vil si analyseverktøy for å håndtere tilbud og etterspørsel i avanserte mobilitetstjenester i byene.
  • Semantisk analyse og Big Data-teknikker brukt til prosjektdokumentasjon for verdiøkning og kunnskapsgenerering i ACCIONA.
  • Løsninger som gir sporbarhet for juridisk og teknisk dokumentasjon gjennom hele livssyklusen til et anlegg eller en infrastruktur.
  • Avanserte robotteknikk relevant for ACCIONAs forretningsområder.

Målet med dette oppstartsprogrammet og andre innovasjonsinitiativer i selskapet er å skape et økosystem som inkorporerer eksternt talent og forbedrer intern kompetanse. I den første runden av ACCIONAs oppstartsakselerator ble åtte selskaper valgt ut fra over 100 søkere, og alle arbeider fortsatt sammen med ACCIONA.

i'mnovation #Startups utvider ACCIONAs innovative fokus mot en åpen innovasjonsmodell. Det er et initiativ utviklet for å oppdage disruptive teknologier som vil definere «før» og «etter» i forretningsmodeller i sektoren.

Kontakter

Bilder

Om ACCIONA

 Om ACCIONA

ACCIONA er et spansk entreprenør- og energiselskap med 37 000 ansatte fordelt på virksomhet i mer enn 40 land. Selskapets infrastrukturdivisjon er totalleverandør av store, komplekse infrastrukturprosjekter innen transport (vei, bane, havner, broer, tuneller) vannforsyning og fornybar kraftproduksjon. ACCIONAs energidivisjonen planlegger, designer, bygger og driver ulike fornybarprosjekter, både egne og for tredjepart, og selger også fornybar kraft i markedet.

I Norge er ACCIONA tilstede gjennom sin infrastrukturdivisjon. Som en del av et Joint Venture, ble ACCIONA i 2015 tildelt hoveddelen av tunnelarbeidet på Follobanen, det største samferdselsprosjektet i Norge.

Følg saker fra ACCIONA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ACCIONA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ACCIONA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom