Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

26.september: Opprettholder rødt farenivå for Veslemannen

Del

Økende bevegelser etter noe regn sent i natt

Farenivået for Veslemannen ble satt opp til rødt i går kveld kl. 21:45 etter noe økende hastigheter og varsel om store nedbørsmengder i fjellet.

- Det har kommet mindre nedbør enn varselet, men sent i natt har det kommet mer regn, og fjellets bevegelser har økt mye de siste timene. Bevegelsene har nå en døgnhastighet på 15-20 cm/d i øvre del og 2-3 cm/d i nedre del. I noen partier i øvre del er hastigheten over 40 cm/d, sier vakthavende geolog i NVE, Lene Kristensen.

Det har gått flere mindre ras fra Veslemannen i dag. Det er varslet noe mer nedbør som regn og sludd de neste timene, men så blir det kaldere.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. De årlige bevegelsene i Mannen (utenfor Veslemannen) utgjør noen få cm i året, mens den mest aktive delen av Veslemannen har forskjøvet seg mer enn 1,3 m det siste året og nedre delen 8 cm.

Veslemannen har et volum på 120 000 - 180 000 m3 – det vil si rundt én prosent av det totale volumet av Mannen.

Dagsrapporter for bevegelsene blir publisert her

Kontakt:

Vakthavende geolog:
tlf. 474 55 454 (ikke sms)

Pressetelefon:
tlf. 489 97 667 (ikke sms)

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom