Handel og Kontor i Norge

Brudd mellom HK Norge og Virke

Del

HK Norge og Virke ble ikke enige i årets forhandlinger. Lønnsoppgjøret går nå til mekling.

Partene sto langt fra hverandre ved starten av forhandlingene. Bruddet kommer som følge av uenighet om økonomien spesielt, i tillegg til uenighet om kompetanse, sykelønn og oppgjøret som helhet.  

Forbundsleder i HK Norge, Christopher Beckham, uttrykker skuffelse og frustrasjon over bruddet.  

- I et år med store økonomiske utfordringer for våre medlemmer, som har opplevd reallønnsnedgang over flere år, ser vi at Virke ikke kommer oss i møte med å fylle rammen og øke kjøpekraften. Det er skuffende, sier han.  

Han understreker viktigheten av å sikre reell lønnsvekst og en rettferdig lønnsøkning for alle medlemmer, særlig med tanke på økte levekostnader. 

- Vi har vært fleksible og vist vilje til å finne løsninger, men opplever ikke det samme fra arbeidsgiversiden. Derfor var et brudd uunngåelig, og kampviljen i delegasjonen er stor, fortsetter Beckham. 

HK Norge er skuffet over at Virke har ønsket å forringe avtalene med HK Norge. Virke kom med flere forslag som ville gjøre betingelsene dårligere for de ansatte. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om oss

HK Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen  kontor, finans, handel, luftfart og servicevirksomhet. Med over 80.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

HK Norge: Endringer i Brukthandelloven stort steg for sirkulærøkonomi i Norge5.4.2024 13:30:37 CEST | Pressemelding

I dag annonserte regjeringen radikale endringer i brukthandelloven. Dette er endringer Handel og Kontor i Norge (HK Norge) svært fornøyde med. HK Norge organiserer et stort antall av ansatte i bransjen, og sier at den nye lovgivningen, som trer i kraft fra 1. juli, vil gjøre det betydelig enklere å omsette brukte varer som klær, møbler, forbrukerelektronikk og sportsartikler.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye