If

7 av 10 positive til arbeidsgiveres helseforsikring

Del

Stadig flere er positive til at arbeidsgivere tegner helseforsikring, og at denne brukes for å få arbeidstakerne raskere tilbake i jobb. Det er en utdatert myte at helseforsikring er «sniking i køen», sier forsikringsselskapet If.

Kolleger på kontoret
Helseforsikring hjelper folk raskere til diagnose og behandling, og raskere tilbake i jobb. Det er de fleste positive til, melder forsikringsselskapet If.

7 av 10 (70 %) er positive til at arbeidsgivere tegner helseforsikring for sine ansatte. Over halvparten (55 %) synes også at det er positivt at de som kan benytter helseforsikringen for raskere diagnose og behandling i privat helsevesen, fordi det avlaster og gir kortere køer i offentlig helsevesen.

Det viser tall fra Kantar Helsepolitisk barometer 2024, en omfattende undersøkelse med over 2 000 respondenter i Norge.  

Raskere tilbake i jobb

Tall fra Finans Norge viser at 816 000 nordmenn hadde helseforsikring ved utgangen av 2023, hvorav 90 prosent er dekket gjennom arbeidsgiver.

– Det helsepolitiske barometeret viser at folk blir stadig mer positive til helseforsikringen, og ser at den er et viktig supplement til et presset offentlig helsevesen. Samtidig opplever vi en sterk økning i hvor mange ansatte som faktisk bruker helseforsikringen sin via jobben. Fordelen for både arbeidsgiver og arbeidstaker er at vi kan hjelpe folk raskere til diagnose og behandling, og raskere tilbake i jobb, sier Urd Pedersen, daglig leder for If Vertikal Helse.

Venter seg til sykemelding

Offentlig helsevesen har begrenset kapasitet, og må prioritere etter behov. If understreker at det er riktig å prioritere de alvorlig syke, de med livstruende og akutte tilstander som ikke kan vente. Men samtidig øker ventetiden for alle andre.

– Selv om plager ikke er livstruende, kan de være såpass alvorlige at mange blir sykemeldt. Omtrent hver fjerde kunde som kontakter oss for hjelp er 100 % sykemeldt, vanligvis på grunn av muskel- og skjelettplager og psykiske plager. Dette er områder med lang ventetid i det offentlige, påpeker Pedersen.

Enkelt regnestykke

Ifølge NAV er muskel- og skjelettlidelser største årsak til sykefravær i Norge. Sykefravær grunnet psykiske lidelser er fraværsgrunnen som øker mest. Bare i 4. kvartal 2023 utgjorde det over 2,2 millioner tapte dagsverk, som tilsvarer en fjerdedel av sykefraværsdagene.  

Forsikringsselskapet mener at regnestykket er enkelt for en norsk arbeidsgiver.
– Ett år med helseforsikring for en ansatt koster omtrent det samme som én dag med sykefravær. Da lønner det seg kjapt å investere i rask tilgang på helsehjelp. Men også for samfunnet gir dette en enorm gevinst, med en reduksjon i sykepengeutbetalinger på flere milliarder kroner årlig, sier Pedersen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kolleger på kontoret
Helseforsikring hjelper folk raskere til diagnose og behandling, og raskere tilbake i jobb. Det er de fleste positive til, melder forsikringsselskapet If.
Last ned bilde
Bilde av Urd Pedersen, daglig leder i If Vertikal Helse
Helseforsikring er et viktig supplement til et presset offentlig helsevesen, sier Urd Pedersen, daglig leder for If Vertikal Helse.
Last ned bilde

Om If

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg pressemeldinger fra If

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra If på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye