Making View

Ansatte blir flinkere med VR-simulering

Del

Det siste året har ansatte ved Gjøvik sykehus fått kompetansepåfyll med VR-simulering.
– VR gjør ansatte tryggere i prosedyrer og fremgangsmåter, forteller Anette Gjeilo, assisterende avdelingssykepleier og VR-kontakt. 

GODT VERKTØY: Anette Gjeilo ser de gode resultatene av simuleringstrening ved Gjøvik sykehus.
GODT VERKTØY: Anette Gjeilo ser de gode resultatene av simuleringstrening ved Gjøvik sykehus. Gjøvik Sykehus - Kan brukes vederlagsfritt i forbindelse med saken

VR er et godt øvingsverktøy. Å trene på virtuelle pasienter er helt trygt, og simuleringen gjør oss enda bedre i jobbene våre. Dette er lærerikt, spennende og gøy, sier Anette Gjeilo, ass. avdelingssykepleier på medisinsk avdeling 2E.

Gir mengdetrening
Gjøvik sykehus kjøpte VR-briller og kurslisenser fra det norske VR-selskapet Making View for et år siden. Utover våren og sommeren vil enda flere få simulere i VR ved sykehuset. 
- VR-læring blir brukt mye nå, så nyansatte, elever og studenter får effektiv mengdetrening, sier Gjeilo. 

Null rot
Ved Gjøvik sykehus gjennomfører også sykepleiere, helsefagarbeidere og assistenter undersøkelser i VR. Sånn trener de ferdigheter under trygge og kontrollerte forhold.
- Å øve i VR er veldig fleksibelt. Dette lar seg gjøre i en hektisk arbeidsdag, selv i en avdeling med stort sett fullt belegg. Da er det fordel at det går raskt å komme i gang med VR, uten masse forberedelser -og at det ikke blir rot eller oppryddingsarbeid etterpå. 

Egne pasienter
To av de virtuelle pasientene i simuleringen har Anette og kollegaer vært med å utvikle. 
- Vi ønsket oss spesifikke utfordringer for å trene på hjerte- og lungesykdom, så i dialog med Making View laget de en mann og en kvinne slik vi trengte. Nå er "våre to", Gudrun og Bjarne, de aller mest populære pasientene her i avdelingen!
Bjarne og Gudrun er også tilgjengelige for VR-brukere i hele landet, i kurs for klinisk observasjon. 

Lett å kombinere
Ved medisinsk avdeling simulerer ansatte både i VR og med dokke/markør. 
- Disse to simuleringsmetodene er godt egnet til kombinasjon. Med VR trener vi og blir trygge på prosedyrene ABCDE, NEWS og ISBAR. Så øver vi fysisk på dokke/markør etterpå, sier Anette Gjeilo.

VR for alle
I oppstarten var Lars Gunnar Pedersen, daglig leder i Making View, med på Gjøvik sykehus. 
- Det var fascinerende å se hvor engasjerte ansatte ble, og flott at folk i alle aldre behersker teknologien. 
Anette Gjeilo ser verktøyet i aktiv bruk.  
- Både nyansatte og de med lang erfaring synes dette gir noe nytt. Vi har riktignok en ganske ung stab, men også vår kollega på 65 pluss syntes VR er kjempemoro og veldig lærerikt. Vår erfaring er at det ikke er noen aldersgrense for VR.
 
Mer VR 
- I Making View har vi spesielt fokus på å utvikle relevante og brukervennlige applikasjoner. Det er avgjørende at de fungerer godt i praksis. Vi har gjort jobben vår når ansatte bekrefter at simuleringstrening i VR er motiverende og en effektiv måte å øke kompetansen på, sier Pedersen.
- Vi har mange gode erfaringer så langt, så vi gleder oss til fortsettelsen, sier Anette Gjeilo.

VR fra Making View brukes nå ved sykehus i alle landsdeler, samt i kommuner, høgskoler, videregående og bedrifter. Nye kurs er i produksjon og neste lansering er i juni. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

GODT VERKTØY: Anette Gjeilo ser de gode resultatene av simuleringstrening ved Gjøvik sykehus.
GODT VERKTØY: Anette Gjeilo ser de gode resultatene av simuleringstrening ved Gjøvik sykehus.
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

MAKING VIEW – Kursene du aldri glemmer!

Praksis med VR-simulering

Å ta på seg en VR-brille er for mange en spektakulær opplevelse: Syn og hørsel tar deg til en helt annen virkelighet enn der du fysisk befinner deg. I praktiske treninger bruker du hele kroppen til å lære hele prosesser og prosedyrer. 

VR gir erfaringsbasert læring. Du blir godt forberedt før du står i utfordrende situasjoner, fordi øvelsene sitter i sanseminner, som syn, lyd og bevegelser.
Virkelighetsnær trening gir trygghet.

I samarbeid med akademia har vi i Making View laget en unik læringssti for optimale resultater. Teoriforelesninger, tester og praktiske øvelser gir dokumenterbart læringsutbytte.

Våre simuleringer brukes nå i kommuner og videregående i hele landet, samt i sykehus, høgskoler og bedrifter. 

VR er den enkle, priseffektive og motiverende måten å lære på.

Følg pressemeldinger fra Making View

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Making View på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Making View

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye