Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Næringsministeren presenterer tiltak for å forenkle næringslivet

Del

Næringsministeren vil gjøre det enda enklere å drive og jobbe i næringslivet. Nå inviterer Jan Christian Vestre til «Forenklingsfrokost» for å presentere tiltak og få innspill til ytterligere forenklinger for næringslivet.

Næringsminister Jan Christian Vestre vil forenkle hverdagen tl de som eier og jobber i norske bedrifter.
Næringsminister Jan Christian Vestre vil forenkle hverdagen tl de som eier og jobber i norske bedrifter.

Regjeringen vil spare inn kostnader knyttet til pålagte regler og utfylling av offentlige skjemaer med 11 milliarder kroner innen 2025.

– Vi i regjeringen jobber for å gjøre hverdagen enklere for dem som eier og jobber i de mange flotte bedriftene vi har i Norge, og vi har satt oss et tydelig mål. Jeg inviterer nå til en «forenklingsfrokost» for å presentere hvor langt vi er kommet i arbeidet, presentere tiltak, og samtidig få innspill til hvordan vi kan forenkle ytterligere. Vi ser etter tiltak som kan spare næringslivet vårt for tid og for penger, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Etter næringsministeren innlegg vil det være en presentasjon som viser forenkling i praksis, og deretter en panelsamtale med deltakere med ulike perspektiver i forenklingsarbeidet. I panelet sitter representanter fra næringslivet, fra aktører som jobber for å fremme digitalisering og fra det offentlige. Moderator er Jarle Roheim Håkonsen, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i IKT-Norge.

Til panelsamtalen kommer en representant for en liten bedrift, Liv Dingsør fra Digital Norway, Halvor Sigurdsen fra Næringslivets Hovedorganisasjon, Bendik Gill Bakken fra Fiken AS, og David Norheim fra Brønnøysundregistrene.

Tid: Torsdag 4. april kl. 08.30-09.30. Dørene åpner kl. 08.00.

Sted: Digital Norway, 16. etasje i Rebel-bygget, Universitetsgaten 2, Oslo.

Påmelding: 

Meld deg på arrangementet her. 

Arrangementet er åpent for alle. Vi ber om at du spesifiserer om du er fra presse eller hvilken arbeidsgiver du representerer.

Påmeldingsfrist: innen onsdag 3. april kl. 14.

Arrangementet strømmes på regjeringen.no.

Næringsministeren er tilgjengelig for intervju i etterkant av programmet. 

Program

08:00    Dørene åpnesServering og mingling.

08:30    Velkommen v/Liv Dingsør, administrerende direktør i Digital Norway.

08:33    Næringsminister Jan Christian holder åpningsinnlegg  

08.40    Presentasjon av Aleksander Bjaaland fra Holte og Kari Befring fra Direktoratet for Byggkvalitet som viser forenkling i praksis

08:50    Panelsamtale om forenkling

Moderator: Jarle Roheim Håkonsen, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i IKT-Norge

Hvordan få fart og oppmerksomhet rundt forenklingsarbeidet for næringslivet? Hvilke hindre ser vi i dag, og hvilke muligheter finnes? Hvordan kan digitaliseringen og offentlig-privat samarbeid bidra til å nå regjeringens forenklingsmål?

Paneldeltakere: I tillegg til en representant for en liten bedrift, kommer Liv Dingsør fra Digital Norway, Halvor Sigurdsen fra Næringslivets Hovedorganisasjon, Bendik Gill Bakken fra Fiken AS, og David Norheim fra Brønnøysundregistrene.»

09:10    Oppsummering ved næringsministeren

09.20    Næringsministeren møter pressen

Kontakter

Om oss

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på LinkedIn og Flickr, og regjeringa på X/Twitter og Facebook 

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye