Farmasiet

Revolusjonerer potensmarkedet: Selger fem ganger mer ereksjonskrem enn piller

Del

Etter at enkelte ereksjonspiller ble reseptfritt, har forbruket blant norske menn eksplodert. Nå har det imidlertid kommet en ny ereksjonskrem som fås kjøpt uten spørsmål fra apoteket, og den selger fem ganger mer enn andre potenspiller – Fint for diskresjon og spontaniteten, men ikke helt bekymringsfritt, mener farmasøyt.

Mange menn sliter med ereksjonsproblemer
Mange menn sliter med ereksjonsproblemer Shutterstock

I februar ble en ny krem, Eroxon, tilgjengelig reseptfritt på det norske markedet. Eroxon er en gel til lokalbehandling av ereksjonssvikt hos menn over 18 år. Sammenlignet med enkelte potensmidler i tablettform som må tas mellom 30-60 minutter før samleie, skal Eroxon smøres direkte på penishodet, og gir effekt innen 10 minutter.

– Det er tydelig at det er stor etterspørsel for dette produktet, når vi har solgt fem ganger mer av dette sammenlignet med andre potensmidler den siste måneden. Dette skyldes nok den raske effekten som bidrar til spontanitet, i motsetning til pillene vi kjenner fra før som begynner å virke etter 30-60 minutter, sier farmasøyt i Farmasiet, Katrine Båserud Mathisen, og legger til:

 – Vi vet at det er mange menn som opplever ereksjonssvikt, og at det er høy terskel for å søke etter hjelp. Da er det klart at et slikt produkt gjør prosessen mye enklere og diskré. I tillegg skal det, ifølge distributøren, være liten risiko for bivirkninger.

Bekymret for bruken til unge gutter  

For å få kjøpt enkelte potensmidler på apoteket, er forbrukerne pliktet til å svare på noen spørsmål om egen helse og bruk av legemidler, da disse kan være farlig i kombinasjon med andre typer medisiner. Kremen Eroxon derimot krever ingen kjøpsvalidering.


Hun minner om at til tross for at produktet kan kjøpes uten resept eller spørsmål, er det sjeldent at unge menn har behov for dette og at produktet ikke burde bli en lettvint løsning.

– Det er fullt forståelig at spesielt unge menn opplever et press om å levere, men ereksjonssvikt skyldes sjeldent samme problem som for menn over 40 år. Disse får ofte problemer som følge av mindre produksjon av testosteron. For unge gutter handler det som regel mer om mangel på kunnskap, stress eller prestasjonsangst.


Viktig å utelukke alvorlig sykdom

Båserud Mathisen synes det er fint at produktet kan bidra til å løse et skjult problem blant menn, men frykter samtidig overforbruk og at det forhindrer en stor andel å oppsøke hjelp ved vedvarende problemer.

– Det er ikke slik at produktet nødvendigvis løser de underliggende årsakene, som kan være av både fysisk og psykisk karakter. Det er derfor viktig at man snakker med legen sin om dette, ikke minst for å utelukke potensielt alvorlig sykdom, avslutter hun.

Om Farmasiet
Farmasiet Apotek er Norges største nettapotek, og holder til i Oslo og Vestby. Farmasiet har apotek- og driftskonsesjon fra Statens Legemiddelverk og er godkjent som nettapotek. Alle nettapotek må også ha apotekutsalg tilgjengelig for kunder. Apotekutsalget har besøksadresse Torvuttaket 26, 1540 Vestby. Lokalene er åpne kl. 09:00-16:00 mandag til fredag. Farmasiet tilpasser sitt lagerhold av reseptpliktige legemidler løpende etter etterspørsel.

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Farmasiet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Farmasiet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Farmasiet

Advarer mot falsk kosmetikk – kan gi uhelbredelige skader23.11.2023 06:30:00 CET | Pressemelding

Forfalskede kosmetikkprodukter florerer på det svarte markedet. 1 av 10 nordmenn medgir at de har kjøpt produkter på nett eller i utlandet som de er usikre på om er ekte eller ikke. – Piratkopiering støtter ikke bare kriminelle nettverk, men de utgjør også en helse- og sikkerhetsmessig trussel mot forbrukere som følge av giftstoffer, advarer farmasøyt i Farmasiet og seniorrådgiver i Patentstyret.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye