Høyskolen Kristiania

Studentene scorer Kristiania over landssnittet

Del

Studiebarometeret 2023 viser at Kristiania sine studenter er mer fornøyd enn gjennomsnittet. De scorer godt over gjennomsnitt innen en rekke fagområder og flere gjør det usedvanlig bra.

Studiebarometeret 2023
Studiebarometeret 2023 Stina Myhre Pedersen Kristiania

Høy overordnet tilfredshet 

Studiebarometeret er en nasjonal undersøkelse som evaluerer tilfredsheten blant 2. års bachelor- og masterstudenter. Barometeret fra 2023 viser at den generelle tilfredsheten hos Kristianias studenter er svært god, med mange studieprogrammer som scorer over 4 og noen nærmere 5, som er det høyeste man kan oppnå.

– Det er gledelig at Kristiania har så mange studieprogrammer med så høy tilfredshet. Vi ser at alle våre fagområder har fått høyere score i år, og noen fagområder har løftet seg mye. Det betyr at det er gjort mye godt forbedringsarbeid, sier rektor ved Kristiania, Trine J. Meza. 

Særlig studiet master i praktisk ledelse oppnår en fremragende karakter, på 4,9. Dette gjør det til et av landets aller mest populære studieprogrammer, med svært høy opplevd studiekvalitet. Dette gjenspeiles også i at 100 prosent av studentene har fullført i henhold til fast progresjon. 

En av studentene ved dette studiet er ordfører i Egersund, Anja Hovland, som selv er strålende fornøyd: 

– Jeg tror suksessen er en kombinasjon av å kunne jobbe med folk og være i nærhet av der du bor. Det er godt tilrettelagt i forhold til forelesere som relaterer den teoretiske forankringen til praksisen man sitter med. Selv om det er intensivt, så er det organisert med få samlinger og noen webinarer som ikke er obligatoriske, men blir lagt ut på canvas. Det gjør terskelen for å studere lavere. Og vi er få studenter, så hvis noen er borte er vi veldig på tilbudssiden for hverandre, forteller Hovland. 

– Takknemlig for at Kristiania tilbyr desentralisert utdanning, noe som har stor betydning for vår regionale kompetanseutvikling, legger Hovland til. 

Markedsfag på topp

Bachelor i kreativ markedskommunikasjon ligger også helt i tet, med en score på 4,8. Instituttleder Ketil Raknes ved Institutt for kommunikasjon peker på praksisnær undervisning, kombinert med noen ekstremt dedikerte forelesere som ansvarlig for suksessen.  

– Det var Norges beste markedsføringsstudie i fjor og foreleserne ble nok utrolig inspirert av at de gjorde det så bra, og fikk en bekreftelse på at det de gjør virker. Studentene opplever å bli lagt merke til, og det ser jeg også på gode emneevalueringer, sier Raknes. 

Bachelor i tekst og skribent kan også skryte av en score på 4.8. Instituttleder Ørjan Skyrud ved Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design forteller at de jobber aktivt med å skape et godt studiemiljø hvor studentene får god tilhørighet både til skolen og hverandre. 

– Helt fra første klasse har de låst seg inne uten mobil, og jobber med tekster og skaper en trygghet i klassemiljøet. Når man skal skrive så kommer det ofte en del personlige ting gjennom teksten, og for å tørre det så må man ha en trygghet og gjensidig respekt til hverandre. Foreleserne er også veldig dyktige til å jobbe med studentene og få det beste ut av dem. De går på gruppeveiledninger, de leser tekster høyt og får masse tilbakemelding fra både studenter og forelesere, forteller Skyrud. 

Forbedringer fra året før 

Flere institutter kan vise til en forbedring, sammenliknet med året før. Det er blant annet en betydelig økning i tilfredshet ved Institutt for markedsføring, samt Institutt for helse og trening, som begge har økt fra 4 i 2022, til 4,3 i 2023.  

School of Economics, Innovation, and Technology (SEIT) har også gjort et stort byks, fra en score på 3,3 i 2022 og opp til 3,8 i 2023. Prodekan ved SEIT, Knut-Eric Joslin, fremhever administrative forbedringer som årsak til forbedringene: 

– At studentene får god informasjon om valgemner, at timeplanen fungerer riktig, og at vi har gjort en bedre jobb med driftsoppgaver. Det er for eksempel alltid utfordrende å planlegge eksamen og få den til å gå feilfritt, men vi har fått veldig god hjelp av eksamensavdelingen. Det å ha midtveis evaluering har også vært veldig positivt, da det har gitt oss mulighet til å følge opp og gjøre forandringer underveis, sier Joslin. 

Solskinn i Bergen

Sist, men ikke minst - solen skinner også i Bergen, som kan melde om svært fornøyde studenter, på lik linje med Oslo. Bachelorprogrammet HR og personalledelse er et av studiene med betydelig økning i studietilfredsheten, fra 3,7 i 2022, til imponerende 4,8 i 2023. (Studiebarometeret har slått sammen tallene for 2022 og 2023 på grunn av få respondenter i 2023.) Høyskolelektor Ingvil Lid Schow sier tallene varmer langt inn i hjerterota:Høyskolelektor Ingvil Lid Schow forteller at tallene varmer:

– Dette resultatet kommer ikke av seg selv. De siste to årene har Bergensstudentene hatt glede av å ha studentassistenter i mange av emnene sine. Dette er studenter som har kommet et par år lenger i studieløpet sitt og som bidrar med å tilrettelegge for læring i klassene. Et nydelig samarbeid som alle nyter godt av. Og så vet jeg at foreleserne i Bergen legger ned en stor innsats hver eneste dag. De møter studentene med en herlig blanding av krav og kjærlighet. Studentene må forberede seg, lese, samarbeide i grupper og presentere muntlig. Til gjengjeld mottar de varme smil, stort engasjement, caser og spennende gjester fra arbeidslivet.

Kontakter

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania er en ideell stiftelse som har demokratisert utdanningen i hele Norge siden 1914, i starten som brevskolen NKS.​

Vi tilbyr utdanning av høy kvalitet til hele Norge, og våre studenter er blant dem med høyest gjennomføringsgrad i sektoren.​ Kristiania har cirka 17.000 studenter i Oslo, Bergen og vi er en av de største på nett.

Kristiania har ambisjoner om å bli universitet​ ​fordi universitetstittel driver frem institusjonenes utvikling i en sektor som stadig blir mer internasjonal og konkurranseutsatt. Kristiania skal bli universitet - til studentenes, arbeidslivets og Norges beste. 

Høyskolen Kristiania rød logo

Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye