«Bli en smaksdetektiv» vant 1.plass i intensjonsavtalens utmerkelser
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) med konseptet "5 om dagen barnehage" fikk 1.plass i konkurransen "intensjonsavtalens utmerkelser" som ble delt ut av Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på NHO denne fredagen.
Deltok med konseptet «bli en smaksdetektiv»
Hvert år konkurrerer aktører i matvarebransjen om utmerkelser for særlig god innsats for sunt kosthold*. OFG var nominert i kategori 2; sunnere markedsføring med en aktivitet fra «5 om dagen barnehage» med konseptet «Bli en smaksdetektiv».
Hittil har 19000 barn fra 450 barnehager deltatt i programmet. 5 om dagen – barnehage er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sitt konsept mot alle barnehager. Konseptet er gratis og har som mål å øke tilgjengeligheten av frukt og grønt i barnehagen.
– For 3. år på rad har vi sendt gratis smaksbrosjyrer til barn i barnehager over hele landet der målet er å få barna til å smake på og spise mer frukt og grønt. I brosjyren kan barna krysse av på det de smaker på. Det å smake på frukt og grønt er med på å inspirere barna til å spise sunt og til å etablere gode matvaner tidlig i livet, forteller prosjektleder Maren Berg fra OFG.
Gir stor motivasjon
Ingvild Kjerkol applauderer konseptet.
–Dette er et konkret verktøy for å vekke interesse og smakspreferanser i en ung og viktig målgruppe. Det å la barna oppleve ulike type grønnsaker i barnehagen og hjemme gjør at OFG også vil kunne påvirke familiens innkjøpsvaner og valg av mat. Totalt sett kan dette føre til betydelig helsegevinst for befolkningen.
Prosjektleder for "5 om dagen barnehage", Maren Berg takker for prisen og er svært fornøyd med 1. plassen.
– Dette gir stor motivasjon for å fortsette det viktige arbeidet fremover.
*Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold, har som mål å føre til et mer helhetlig og overordnet samarbeid mellom bransjen og myndighetene, slik at det blir enklere for forbrukerne å ta sunnere valg. Et av innsatsområdene er å øke befolkningens inntak av frukt og bær, grønnsaker, grove kornprodukter og sjømat med 20 %.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noOm oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom