Bane NOR Eiendom

Nytt rådhus i Holmestrand

Del

Administrasjonen i Holmestrand kommune har vært spredt, men nå skal endelig 260 ansatte samles i ett bygg. De skal leie lokaler i et nytt bygg fra Bane NOR, som Veidekke skal bygge.

Illustrasjon av nytt rådhus.
Veidekke skal bygge nytt rådhus i Holmestrand for BAne NOR Eiendom. Bane NOR Eiendom.

Bane NOR Eiendom og Veidekke signerer nå kontrakt for å skaffe en bedre arbeidshverdag for ansatte i Holmestrand kommune. Når prosjektet står ferdig, vil hele administrasjonen bli samlet under samme tak. Moderne og tilpassede lokaler for de ulike avdelingene skal gjøre det lettere å samarbeide godt og effektivt.

Smia blir del av rådhuset

Rådhuset blir liggende sentralt mellom by og knutepunktet med togstasjon, og gjør klart for en større utvikling av området på sikt. Et sentralt element i prosjektet er den gamle Smia som nå står litt alene på en parkeringsplass. Gjennom utviklingen av et nytt bygg vil Smia bli del av det nye rådhuset.

Første fase er tett samarbeid med leietaker for å sørge for at lokalene blir i tråd med kommunens ønsker. Samtidig forklarer Tom Roger Rystad i Bane NOR Eiendom at det skal være lett å forandre på innvendige planløsninger, dersom det skulle vise seg å bli endret behov i de ulike avdelingene i fremtiden.

Gjenbruk og lett å forandre

«Vi er opptatt av miljøvennlige og bærekraftige løsninger i bygget, som gjør legger til rette for god utnyttelse av plass, gode og smarte energiløsninger, men også fokus på gjenbruk slik at lite som må kastes og byttes ut hvis antall mennesker i hver avdeling blir annerledes om noen få år,» sier Tom Roger Rystad i Bane NOR Eiendom. Bygget er utviklet som et BREEAM Very Good, med energiklasse A. Det totale areal er 5820BTA.

Bygget er planlagt over fire etasjer og får en flott kantine i plan 1. Den vil også kunne brukes som en utadrettet virksomhet, for eksempel en kafe for innbyggerne og besøkende. 

«Vi er veldig fornøyde med å bli valgt og ser virkelig frem til å komme i gang med en byggeprosess som skal gi både kommunen, men også innbyggere og besøkende, et bedre tilbud» sier Lars Hjertås i Veidekke.

Planlagt byggestart blir mest sannsynlig til sommeren.

Nøkkelord

Bilder

Illustrasjon av tun.
Inngangsområdet på det nye rådhuset.
Last ned bilde
To menn signerer kontrakt.
Veidekke signerte kontrakt med Bane NOR Eiendom om å bygge rådhuset. T.v. konserndirektør i Veidekke, Hans Olav Sørlie, og t.h. administrerende direktør i Bane NOR Eiendom, Jon-Erik Lunøe.
Last ned bilde

Om oss

Norges ledende knutepunktutvikler

Bane NOR Eiendom AS eier, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen har en anslått brutto verdi på 23,6 milliarder kroner og omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Vi utvikler moderne og miljøvennlige boliger og næringsbygg og bidrar aktivt til by- og stedsutviklingen i Norge. På stasjonene tilbyr vi gode fasiliteter til de reisende, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr bil- og sykkelparkering. Til togoperatørene tilbyr selskapet funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Våre 150 ansatte håndterer en portefølje på 926 bygg og ca. 3.000 leiekontrakter, og over 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter. De årlige investeringene utgjør ca. 1,3 milliarder kroner.

Bane NOR Eiendom AS er en del av Bane NOR-konsernet og har som samfunnsoppdrag å utvikle attraktive knutepunkt som får flere til å velge toget..

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye