NHO Byggenæringen

BNL styrker laget

Del

NHO Byggenæringen, som blir det nye navnet på Byggenæringens Landsforening fra nyttår, har ansatt Kristian Torve (30) for å styrke det politiske arbeidet i byggenæringen. Kristian er utdannet statsviter fra NTNU og har bakgrunn fra AUF og Arbeiderpartiet i Trøndelag.

Samfunnspolitisk rådgiver
Samfunnspolitisk rådgiver BNL Kan brukes av alle medier

- BNL har vært gjennom en grundig forbedringsprosess, og det har vært et ønske fra bransjene i BNL at man skal styrke landsforeningen og jobbe for større politisk gjennomslag og være en sterkere stemme for byggenæringen. Vi er derfor svært glade for å få Kristian på laget, med sterk politisk kompetanse og innsikt og evne til å forene sterke bransjesynspunkter til felles politiske posisjoner, sier Nina Solli, adm. direktør i BNL.

Byggenæringen står i en krevende markedssituasjon. Nå er det viktig å skape forståelse hos beslutningstakerne for bedriftenes hverdag og sørge for at de lytter til våre konkrete forslag for en treffsikker og effektiv tiltakspakke. - I denne situasjonen er arbeidet mot myndighetene viktigere enn noen gang. Vi er derfor veldig fornøyde med å ha fått Kristian på laget. Han bringer med seg dyp forståelse for politiske prosesser både på regionalt og nasjonalt nivå, fortsetter Solli.

Torve, som har erfaring fra fylkestinget i Trøndelag, har også vært vararepresentant og vikariert i over 130 dager på Stortinget. Han begynte i BNL for kort tid siden.

- Oppstarten har vist meg at det står mye på spill for mange. Det gjør det bare ekstra motiverende. Drar vi lasset i samme retning, kommer vi oss gjennom dette også. BNL-fellesskapet har tatt meg varmt imot, og jeg er imponert over det faglige nivået og den strategiske retningen. Jeg ser frem til videre innsats for bedrifter og ansatte i godt samarbeid med bransjene, sier Kristian Torve i en kommentar.

Torve er opprinnelig fra hyttekommunen Oppdal i Trøndelag, og leverte nylig sin masteroppgave i statsvitenskap, med temaet effektivitet i offentlig sektor. - Økt effektivitet og mindre klimafotavtrykk er viktige mål også for byggenæringen. Det potensialet skal vi få myndighetene med på å legge til rette for at blir tatt ut, avslutter Torve.

Kontakter

Trond Cornelius BrekkeKommunikasjonssjef og samfunnskontaktByggenæringens Landsforening

Tel:40241000trond@bnl.no

Bilder

Samfunnspolitisk rådgiver
Samfunnspolitisk rådgiver
Last ned bilde

Om BNL

BNL er en paraplyorganisasjon for 13 bransjer i byggenæringen som har over 3650 medlemsbedrifter og sysselsetter mer enn 76 000 ansatte. BNL ble etablert i 1997 og er i dag den nest største landsforeningen i NHO.

BNL organiserer industri og eiendomsbedrifter, samt utøvende håndverkere og entreprenører.

BNL  tilbyr medlembedriftene veiledning i kollektiv og individuell arbeidsrett, tilgang på prognoser og annen rådgivning.

Følg pressemeldinger fra NHO Byggenæringen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Byggenæringen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Byggenæringen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye