Delte ut 330.000 i Å-fondets drømmefinale

Del

K(ult)ur Mot Kreft, et show til inntekt for Barnekreftforeningen, stakk av med hovedpremien på 150.000 kroner.

Vinnerne av Å-fondets Drømmefinale 2023
Vinnerne av Å-fondets Drømmefinale 2023

- Nei, dette hadde vi ikke trodd. Det var ganske sjokkerende - og utrolig gøy, sier Sander Mathisen Skjerva som er den unge mannen bak showet K(ult)ur Mot Kreft.

Sammen med 7 dansere fra dansecrewet KMK Crew, hadde 21 åringen tatt turen fra Hadeland til Kristiansand Dyrepark for å være med på prisutdelingen på søndag.

- Disse pengene betyr mye for at vi kan videreutvikle sceneshowet og nivået vårt, forteller Mathisen Skjerva.

Til sammen ble det delt ut 330.000 kroner under Å-dagen i Dyreparken. Christianssands seilforening og brødrene Elias og Andreas Sollid fikk henholdsvis andre- og tredjeplass og en premiepott på 100.000 og 80.000 kr.

- I år har vi hatt rekordmange søkere til Å-fondet, og de som kom med i Drømmefinalen er vinnere alle sammen, sier Rolf Bjarne Eriksen fra Å Strøm.

Å-fondet er en videreføring av det som tidligere het LOS-fondet. Gjennom Å-fondet bidrar strømleverandøren årlig med en million kroner for å hjelpe barn og unge til å satse på sine drømmer. Det engasjementet vil de fortsette med.

- Dette er nok noe av det gøyeste jeg gjør. Selv om vi nå er et nytt selskap, i ny Å-drakt er vi jo fortsatt de samme folkene, med det samme engasjementet for lokalmiljøet og for å hjelpe unge med å nå sine drømmer, sier Eriksen.

Til inntekt for barnekreftforeningen
Sander Mathisen Skjerva gikk bare i 8. klasse da han startet K(ult)ur Mot Kreft. Fra å være en liten danseforestilling for medelever i gymsalen, har showet utviklet seg til å bli en storslagen oppsetning som stadig trekker et større publikum til Størenslunden park på Hadeland.

- Vi er vel om lag 50 medvirkende mellom 16 og 24 år som jobber med showet nå, og i år var det ca. 300 tilskuere, tross uværet Hans og bøttende regn, forteller Mathisen Skjerva.

Inntektene fra showet går til barnekreftforeningen, og så langt har K(ult)ur Mot Kreft bidratt med over 400.000 kr til forskning på kreft hos barn og voksne.

- Det begynte med at jeg hadde en tante som fikk kreft, og da tenkte jeg at jeg kunne bidra med penger til kreftforeningen. Siden har vi bestemt at det skal gå til barnekreftforeningen siden vi jo alle er unge selv, sier Mathisen Skjerva.

Til neste år blir det det syvende året showet holdes, og målet er å toppe fjorårets.

- Med midlene fra Å-fondet har vi enda større muligheter til det, og det skal vi forvalte godt, sier han glad.

Trygghet på sjøen
9 seilere i alderen 6 til 14 år kom direkte fra regatta i Grimstad til prisutdeling i Dyreparken. Med 100.000 kr. fra Å-fondet er målet å få på plass en elektrisk følgebåt til neste års sesong.

- Dette kommer virkelig godt med, sier en fornøyd Lars Christian Beckmann Østeby.

Han forteller at de nå går i gang med å sjekke ut lokale produsenter, og hvis alt går etter planen vil følgebåten komme til sesongstart rundt påsketider til neste år.

- Vi ønsker å drive mest mulig miljøvennlig. Og ikke minst så skal det være trygt for barna når de er ute i jolla. Med en elektrisk båt kan vi kommunisere mye bedre med barna, siden vi slipper motorstøy, forteller han.

Drømmen om å representere Norge i friidrett
Brødrene Andreas og Elias Sollid fra Froland, har begge utmerket seg innen sprint i Sørild friidrettsklubb. Drømmen er å konkurrere på internasjonalt nivå. Det krever mye, og derfor er de Team Sollid; Andreas, Elias, mamma og pappa.

- Pengene fra Å-fondet er til kjempestor hjelp. Det krever mye å kvalifiserer seg. Jeg tror vi har vært mer på reise enn hjemme i helgene siden mai, sier mamma Solveig Maria S. Sollid.

All fritid ved siden av skole går med til trening, og Andreas tør nesten ikke håpe det er mulig, men om han får det til, er ønsket klart; han vil løpe internasjonalt.  

- Mitt neste store mål er EM U23, så dette er til veldig god hjelp, smiler han.

 

null
Fra venstre bak; Hannah Løvbrøtte, Sander Mathisen Skjerva, Ida Dahlstrøm, Emma Oline Haga Sagstuen, Zita Christiana Ulnes-Groff, Ingrid Myhre Løvaas, Rolf Bjarne Eriksen (Å Strøm) Foran fra venstre; Christina Schanke (Å Strøm) Tuva Werner, Sina Martinsen Jenserud.
null
Øverst til venstre: Lars Christian Beckmann Østeby (Christianssands seilforening), i midten fra venstre; Christina Schanke (Å Strøm), i midten til høyre; Rolf Bjarne Eriksen (Å Strøm)
null
Fra venste; Rolf Bjarne Eriksen (Å Strøm), Glenn Sollid (pappa), Andreas Sollid, Solveig Maria S. Sollid (mamma), Christina Schanke (Å Strøm).

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Å Strøm

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Å Strøm på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Å Strøm

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye