Bruk maks fem minutter på å smøre matpakken med disse tipsene

Del

Enkle og sunne matpakker trenger ikke ta mye tid på morgenen. Bruk maks fem minutter. Vi gir deg tipsene til hvilke basisvarer du trenger hjemme for å lage varierte matpakker. Her får du også en matpakkemeny fra mandag til fredag.

Raske matpakker som i tillegg er sunne. Daglig leder Torunn Nordbø, i Opplysningskontoret for brød og korn, gir deg tipsene.
Raske matpakker som i tillegg er sunne. Daglig leder Torunn Nordbø, i Opplysningskontoret for brød og korn, gir deg tipsene. BRODOGKORN.NO

Disse fem basisvarene trenger du hjemme

Ifølge undersøkelser gjennomført av YouGov, på vegne av Opplysningskontorene i landbruket, kommer det frem at det ofte er mor og far som står for matpakkesmøringen. Så, hvordan kan du som står for smøringen gjøre dette mest effektivt?

– Et godt utgangspunkt for å lage gode og varierte matpakker på kortest mulig tid handler om å ha noen basisvarer hjemme. I tillegg til grovt brød er dette ost, magert kjøttpålegg, fiskepålegg og egg. Når du har dette tilgjengelig, så kan du variere tilbehøret av frukt og grønnsaker. På under et kort minutt legger du på salat, tomater, så er for eksempel den klassiske brødskiven med ost og skinke mer fristende og næringsrik, forteller Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Mer inspirasjon: Matpakkemeny mandag til fredag

Til deg som er på utkikk etter enda mer spissede tips enn basisvarene i forrige avsnitt, så kan du følge denne listen, så er alle ukedagene i (matpakke)boks.

null
Mandag: Kyllingsandwich med mango, avokado, rødløk og koriander. Definitivt ikke kjedelig, definitivt godt.
null
Tirsdag: Skive med egg og tomat. Hardkokt egg passer perfekt sammen med tomat.
null
Onsdag: Enkel blings med kremost, kalkunpålegg og druer. Pakk druene i en boks ved siden av til matpakken skal spises.
null
Torsdag: Dobbel blings med grov fiskekake og rødbetrelish. Har du hatt fiskekaker til middag? Bruk restene til matpakke dagen etter.
null
Fredag: Grov blings med peanøttsmør og banan. Saftig energibombe og en søt avslutning på uka.

Rester fra matpakka? 

Mange har nok lagt merke til at prisene har økt det siste året. Det betyr samtidig å minske eget matsvinn er en av de tingene du kan gjøre for å spare penger og kutte i unødvendig sløsing. Hvorfor bruke masse penger på mat som ender i søpla? Brød er på topp tre av hva som kastes i hjemmet. Det trenger det ikke være. Det finnes mange muligheter til hva du kan gjøre med brødrestene.

– Dersom matpakken med gulost kommer hjem igjen, så kan du lett legge på en ekstra skive med gulost, ha på litt krydder og ketchup, varme det opp i et toastjern eller i stekeovnen, så har du et godt ostesmørbrød rett etter skolen. Hvis brødskivene kommer hjem uten pålegg, så kan arme riddere eller brødpudding være to alternativer for å bli mett og samtidig bruke opp maten, foreslår Nordbø.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Raske matpakker som i tillegg er sunne. Daglig leder Torunn Nordbø, i Opplysningskontoret for brød og korn, gir deg tipsene.
Raske matpakker som i tillegg er sunne. Daglig leder Torunn Nordbø, i Opplysningskontoret for brød og korn, gir deg tipsene.
Last ned bilde
Mandag: Kyllingsandwich med mango, avokado, rødløk og koriander. Definitivt ikke kjedelig, definitivt godt.
Mandag: Kyllingsandwich med mango, avokado, rødløk og koriander. Definitivt ikke kjedelig, definitivt godt.
Last ned bilde
Tirsdag: Skive med egg og tomat. Hardkokt egg passer perfekt sammen med tomat.
Tirsdag: Skive med egg og tomat. Hardkokt egg passer perfekt sammen med tomat.
Last ned bilde
Onsdag: Enkel blings med kremost, kalkunpålegg og druer. Pakk druene i en boks ved siden av til matpakken skal spises.
Onsdag: Enkel blings med kremost, kalkunpålegg og druer. Pakk druene i en boks ved siden av til matpakken skal spises.
Last ned bilde
Torsdag: Dobbel blings med grov fiskekake og rødbetrelish. Har du hatt fiskekaker til middag? Bruk restene til matpakke dagen etter.
Torsdag: Dobbel blings med grov fiskekake og rødbetrelish. Har du hatt fiskekaker til middag? Bruk restene til matpakke dagen etter.
Last ned bilde
Fredag: Grov blings med peanøttsmør og banan. Saftig energibombe og en søt avslutning på uka.
Fredag: Grov blings med peanøttsmør og banan. Saftig energibombe og en søt avslutning på uka.
Last ned bilde

Lenker

Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn sitt formål er å drive generisk opplysnings- og informasjonsvirksomhet om norskprodusert korn og norskproduserte bakervarer, på vegne av alle aktørene i verdikjeden.

Opplysningskontoret for brød og korn ønsker å skape matglede, matlyst og bakelyst, og skal formidle matkunnskap om brød og korn. Temaene ernæring/helse og miljø/bærekraft knyttet til matkorn er sentrale, og vektlegges i samsvar med myndighetenes kostråd og bærekraftsmål.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye